Кметът на Ловеч преди да грейне елхата: Спазвайте мерките, за да бъдем догодина отново заедно!

Светлините на коледната елха в Ловеч грейнаха на 1 декември 2020 г. вечерта пред читалище "Наука-1870 г." Събитието бе предавано на живо по официалните канали на общината във Фейсбук.

В своето слово кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова отбеляза, че едва ли друг път сме очаквали с по-голямо нетърпение идващата Коледа и Нова година, защото твърде дълго продължи пандемията. Затова тя апелира: Бъдете отговорни и съпричастни! Спазвайте мерките, за да бъдем догодина отново заедно!

Коледната елха в Ловеч ще грейне на 1 декември

Именно поради мерките този път нямаше празнична програма и масови мероприятия, както друг път. Кметът на Ловеч благодари на нашите лекари и медицинския и немедицинския персонал, участници в тази сложна битка с коварния и невидим враг. Благодари и на полицаите, на учителите  и на хората от социалните служби, които въпреки пандемията остават на своите места.

„Обръщам се и към възрастни хора, в това число тези, които са в домовете за социални услуги. Специални благодарности на присъстващия тук НВП Ловчански митрополит Гавриил, на моите заместник-кметове, на общинските съветници, на кметовете и кметските наместници, защото във всеки един момент са близо до хората. И накрая бих искала да благодаря на всички, че дойдохте тук или следят стрийминга у дома, за да продължим тази велика традиция да светнат светлините  на коледното дръвче,“ каза кметът Корнелия Маринова.

От свое име Ловчанският митрополит  Гавриил в навечерието на великия християнски празник Рождество Христово призова: „Нека и ние в тези предпразнични дни да вървим към Господа, защото той е казал - елате при мен всички отрудени и обременени, и аз ще ви успокоя. Мир и радост за душите ни!“

В минутите преди запалването на светлините имаше изпълнения на Общинския духов оркестър с ръководител Тотко Рогашки. Събитието бе съпроводено от пищна заря от фойерверки. Както и друга година, за коледна елха служи истинско живо дръвче, което през следващия месец ще радва малки и големи.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет