Припомнете си как лесно можем да си купим винетка

Цената на винетките остава същата и през 2021 г.

В ефира на „Здравей, България”  по Нова телевизия Олег Асенов, член на УС на АПИ, показа как лесно да закупим електронен годишен стикер.

„Първото нещо, което трябва да въведем, е това дали става въпрос за кола, ремарке. След това избираме държавата, за която искаме да важи винетката. За да не стават грешки, България е най-отгоре.  След това въвеждаме регистрационния номер на превозното средство. После избираме период на валидност. Накрая ни се появява екран с цялата информация, която сме въвели. Ако има някаква грешка, натискаме отказ, а ако всичко е наред, плащаме с карта и сме готови”, каза Асенов. По думите му тази година са продадени над 5 милиона винетки, като  2 милиона от тях са годишни.

Когато в една система има устойчив темп на нарастване на приходите, не е необходимо да бъдат правени промени”, поясни Олег Асенов.  

Припомняме, че годишната винетка за кола струва 97 лв., тримесечната - 54 лв., месечната - 30 лв., а седмичната и уикенд винетката съответно 15 и 10 лева. 

Ще се променят ли цените на е-винетките през 2021 г.?

Коментари

  1. 2020.12.02 | 09:20
    къде отиват парите от винетките ??? с нова маркировка нов път не става трябва и Хасфалт ...за тия пари -за винетката де аз ги давам за тампони по ремонт на окачването всяка година ....
  2. 2020.12.02 | 09:05
    а защо не коментираш гражданската. защо лъжете, че е задължителна.аз като те ударя,аз ще си платя,защо ми е нарушено правото на избор.38 години съм без нито едно нарушение на пътя,защо нямам бонус за това,като например освобождаване от застраховка.вчера пътувах,само аз спазвах знаците..... а....
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет