Запазва се зимното разписание на столичния градски транспорт

30 ноември 2020 17:27

Запазва се зимното разписание на столичния градски транспорт
©
342 0

Няма да бъде намалявано работното време на обществения транспорт в столицата, както предложи през миналата седмица Центърът за градска мобилност. Това е решил на днешното си заседание Софийският оперативен щаб, съобщават от Столичната община.

Продължава и засиления контрол от страна на столичната полиция и Центъра за градска мобилност за спазване на мерките като носене на маски в превозните средства и станциите на метрото.

Обичан радиоводещ озвучава транспорта в София

Поради констатирани нарушения, свързани с неспазването на мерките като консумация на място и неспазване на дистанция е взето решение работното време на Коледния пазар в Градската градина да се намали до 20.00 часа. Други коледни базари в столицата няма да има.

Софийският оперативен щаб е разгледал и искания за провеждане на други събития на открито. Провеждането им се допуска само при гарантирано отстояние между щандове и ще се разрешава само продажбата на пакетирани хранителни стоки.

Засилените проверки на търговските обекти ще продължат.

С цел да не се допусне струпване на хора светлините на Коледната елха ще бъдат запалени на 1 декември /19.00 часа / без да се провежда концертна програма, посочват от общината.

Novini.bg
342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини