Над 100 са децата, чийто родители работят на първа линия срещу COVID-19 във Велико Търново

Над 100 са децата, чийто родители работят на първа линия срещу COVID-19 във Велико Търново, съобщи директорът на общинска дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" Пенка Игнатова. Данните са подадени от директорите на детските градини след проучване.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18881

В детска градина "Райна Княгиня", която е определена да приема деца на медици, полицаи, фармацевти, социални работници в срока на ограничителните мерки до 21 декември, са записани 27 деца.

Днес в детското заведение са били 15 деца на възраст от 3 до 7 години. За тях са се грижили три учителки и един помощник-възпитател. Създадена е организация и за вечерна грижа, включително и децата да останат да пренощуват, ако родителите са нощна смяна и няма кой да се грижи за тях. Към детската градина е обособена и занималня за ученици от първи до четвърти клас. Услугата е социална, а не образователна, уточни Игнатова. Родителите на 8 ученици са проявили интерес към този етап.

В детска ясла "Пролет" също е създадена организация за прием на деца до три години. Местоположението на градината и яслата е в кв. "Колю Фичето" - в близост до МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" - болницата с най-голямо натоварване в грижата и лечението за пациенти с коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18881

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет