Зам.-министърът на МВР каза възможни ли са КПП-та

Денонощно се правят проверки във връзка със спазването на противоепидемичните мерки, но ресурсът ни е ограничен. Ако бяхме приели законопроектът за доброволните отряди, сега можеше да имаме помощ. И сега, Слава Богу, има доброволци. Всяко кметство може да организира такива групи хора. Това каза зам.-министърът на МВР Стефан Балабанов относно ролята на полицаите в пандемичната обстановка.

Полицията следи най-вече дали се спазва карантината. Съставят се и актове на нарушителите. Полицаи участват и в дезинфекция. Техни бусове се използват като линейки. Честотата на МВР е настроена на тази на Бърза помощ и така полицаите съдействат на спешните медици. Работата пък е отговорна и опасна, потвърди Балабанов.

Има двама души с осъдителна присъда заради нарушаване на карантината и около 3000 акта за нарушаване на картантина. Има 6000 досъдебни производства.

Фандъкова коментира дежурните градини за децата на медиците, мерките и снежната обстановка

Зам.-вътрешният министър коментира пред бТВ и дали взетите мерки за ограничаване на COVID-19 у нас са закъснели. От думите му стана ясно, че няма да се прибягва до КПП-та, ако сегашните мерки не доведат до желания резулта.

"Мисля, че балансът е добър. Надявам се след 2 седмици мерките да дадат резултат - да намалеят случаите на починали и заразени. В Националния оперативен щаб има учени и медици и след като те са решили сега да го направят, значи е правилно. Мерките са достатъчно добри. Ние трябва да вярваме на нашите специалисти", категоричен бе Балабанов. 

По повод недоволството на полицаите той каза, че разбира исканията им. Напомни, че досега заплатите на служителите на органите на реда са увеличавани няколко пъти. Категоричен е обаче, че полицаите са много изнервени. Балабанов каза, че те също са на първа линия в битката срещу вируса, а и освен това лятото са били подложени на сериозни унижения, визирайки протестите, на които имаше обиди и физически сблъсъци с органите на реда.

"Те не протестират заради пари, а предимно да запазят достойнството си", каза зам.-министърът.

"Не е време за протести, време е да се борим заедно", добави още той.

Коментари

 1. 2020.12.01 | 08:25
  Тия се охраниха здраво,я го виж тоя свинчуга.Иска 2 бона на калпак, да бият хората по улиците.Че и пари искат,марш в кочината.
 2. 2020.11.30 | 13:05
  Откъде ги копаят такива тикви в МВР????!!!
 3. 2020.11.30 | 12:27
  Угояване в ход
 4. 2020.11.30 | 12:02
  Предателите-ДА СЕ УБИВАТ !
 5. 2020.11.30 | 11:37
  Не протестират за пари ли? Амчи те самите друго казват, бе калинко.
 6. 2020.11.30 | 11:11
  Като искате да бием протестиращи, ще трябва и да ни плащате!
 7. 2020.11.30 | 11:07
  Снегът пак изненада Фандъкова. Сякаш не знае че през зимата има сняг идейки от рилския Самоков. Сутринта ринах девствения сняг по централните улици на София със собствения си автомобил. Като спра разчиствам с лопатата и продължавам да боксувам напред. Обаче не жали енергия и ресурси да наказва сурово за липса на маска.
 8. 2020.11.30 | 11:03
  След колосалните кражби на милиарди от властта същите решиха да накажат всички граждани.
 9. 2020.11.30 | 10:51
  ne si mislia tce niakoi e vidial dobro ot enicarite nareceni policai taka tce I ne ocakvaite nishto dobro ot tazi napast.
 10. 2020.11.30 | 09:30
  ЕДИН МИЛИОН ПОЛИЦАИ! И таман на полицай ще се падат пет човека за следене.... ИДИОТИ!!!
  1. 2020.11.30 | 10:45
   И Хитлер е почнал с доброволни отряди ,а най-бруталните му пазачи в лагерите са били точно доброволците,поляци,украйнци,чехи,румънци,молдовци!Морал и респект не се срещат в представителите на реда,тоя да доброволци ще ни гарантира,са плащаме на още едни шкембета заплати и осигуровки!То не полиция,дайджии,толаджии,нсо структури,сега и още едни шкембета!Едно време отрядниците беха същата работа и народа го е казал "Дай на простака власт и му гледай сеира!"За помощи има армия която скучае,не доброволци събрани от кол и въже,като и 70%от полицаите!
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет