Почина гайдарят Стою Чонгаров

Почина родопският гайдар Стою Чонгаров. Той е издъхнал на 89-годишна възраст. Мъжът бе емблемата на ансамбъл "101 гайди", като до последно не е пропускал всяко едно събитие на гайдарите и свирел редом до тях.

Ето какво написаха от "101 каба гайди" във фейсбук страницата си:

Днес загубихме един емблематичен гайдар. На 89годиша възраст ни напусна , бай Стою Чонгаров от с. Бостина. На 89г , той до последно надуваше гайдата и вървеше редом с младите гайдари. Бай Стою , ти завиниги ще останеш в сърцата ни , като добър , ведър, сърцат Човек . Безкрайно много ще ни липсва твоя младежки дух и твоя хумор. Ти си достоен и незабравим.

Поклон пред светлата ти памет! Почивай в мир! Изказваме най-искрени съболезнования на близките!

Коментари

 1. 2020.11.30 | 11:20
  Културата бе избутана като ненужна купчинка със смет в ъгъла на обществените вълнения като всичкото внимание се отдаде на един грип, с който да навлезят винтимния живот на всеки човек. Коя долна твар организира подобен сценарий? Ние виждаме техните слуги по телевизора всеки ден и нощ. И един достоен човек трябва да умре да си спомним, че животът не е треперене от страх коленичил пред телевизионните башибозуци, че животът е възвишен и си струва да се живее с усмивка и гордо изправена глава.
 2. 2020.11.29 | 22:05
  Едва ли някои от присъстващите във фитнес залите, баровете и ресторантите ще се сетят, че е имало такъв човек, камо ли да им е тъжно за него.
  1. 2020.11.30 | 01:43
   те не си знаят имената,ти искаш за гайдаря да знаят
 3. 2020.11.30 | 01:37
  Светла му памет . Гайдарите са едни от истинските Хора в страната ни , носещи и предаващи на поколенията ни духът на Българската музикална култура с безценният Български инструмент Гайдата .
 4. 2020.11.29 | 21:29
  ДОБРИТЕ ХОРА НИКОГА НЕ УМИРАТ, ДОКАТО ИМА ЖИВИ КОИТО ЩЕ ГИ ПОМНЯТ! СВЕТЛА МУ ПАМЕТ!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет