Проф. Здравка Валерианова: При рак на белия дроб коронавирусът протича по-тежко

  • 28 ноември 2020 17:30

  • 3638
  • 3
Проф. Здравка Валерианова: При рак на белия дроб коронавирусът протича по-тежко
©

Коронавирусът се превърна в причината България да оглави класацията по смъртност в световен мащаб през изминалите седмици, което и наложи въвеждането на частичен локдаун в редица сектори у нас.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Началникът на Националния раков регистър - проф. Здравка Валерианова, коментира някои любопитни връзки между раковите болести и COVID-19 в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“.

„При рак на белия дроб коронавирусът протича по-тежко от останалите пациенти. Най-голям е процентът на смъртните случаи при тях - между 5-8%“, каза проф. Валерианова. Ракът принципно е един от водещите рискови фактори при инфектираните с коронавирус, тъй като често имунната система на човека е компрометирана и способностите му да реагира адекватно срещу заразата са намалени.

„Бих препоръчала хората да се хранят по-здравословно и да приемат повече витамини, но в никакъв случай да не прекаляват. Препоръчвам и да се проветрява често. Човек трябва и да спи достатъчно, за да може организмът да се възстановява. Това са неща, които по принцип трябва да спазва всеки един човек“, каза още онкологът. Проф. Здравка Валерианова потвърди още, че за сега единствените сигурни методи за предпазване от COVID-19 са трите Д-та - дистанция, дисциплина и дезинфекция.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3638 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Холмс

2020.11.28 | 19:42

3
При хемороиден сьщо усложнения при ковид....

2020.11.28 | 19:38

2
Баси това не го очаквах. Ама сигурно ли е?
Петър Бофисов

2020.11.28 | 18:06

1
Егати и професор ката! Та това и дете от първи клас да попиташ ще ти каже отговора. Разбира се че който има проблем с белия дроб хипотетично ще има проблеми. Останалото ми мнение не искам да го изказвам!!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини