Проф. Здравка Валерианова: При рак на белия дроб коронавирусът протича по-тежко

Коронавирусът се превърна в причината България да оглави класацията по смъртност в световен мащаб през изминалите седмици, което и наложи въвеждането на частичен локдаун в редица сектори у нас.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18361

Началникът на Националния раков регистър - проф. Здравка Валерианова, коментира някои любопитни връзки между раковите болести и COVID-19 в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“.

„При рак на белия дроб коронавирусът протича по-тежко от останалите пациенти. Най-голям е процентът на смъртните случаи при тях - между 5-8%“, каза проф. Валерианова. Ракът принципно е един от водещите рискови фактори при инфектираните с коронавирус, тъй като често имунната система на човека е компрометирана и способностите му да реагира адекватно срещу заразата са намалени.

„Бих препоръчала хората да се хранят по-здравословно и да приемат повече витамини, но в никакъв случай да не прекаляват. Препоръчвам и да се проветрява често. Човек трябва и да спи достатъчно, за да може организмът да се възстановява. Това са неща, които по принцип трябва да спазва всеки един човек“, каза още онкологът. Проф. Здравка Валерианова потвърди още, че за сега единствените сигурни методи за предпазване от COVID-19 са трите Д-та - дистанция, дисциплина и дезинфекция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18361

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.11.28 | 19:42
    При хемороиден сьщо усложнения при ковид....
  2. 2020.11.28 | 19:38
    Баси това не го очаквах. Ама сигурно ли е?
  3. 2020.11.28 | 18:06
    Егати и професор ката! Та това и дете от първи клас да попиташ ще ти каже отговора. Разбира се че който има проблем с белия дроб хипотетично ще има проблеми. Останалото ми мнение не искам да го изказвам!!!!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет