Стотици се простиха с големия български тенор Камен Чанев

  • 28 ноември 2020 15:25

  • 9770
  • 2
Стотици  се простиха с големия български тенор Камен Чанев
© Булфото

Стотици приятели, почитатели, колеги на големия български тенор Камен Чанев от Държавна опера-Стара Загора и от оперни театри от страната си взеха последно сбогом с него във фоайето на Държавна опера-Стара Загора днес. На видеостена се излъчваха забележителните му участия в постановки на Държавна опера-Стара Загора - "Аида" на Стадион "Берое", "Турандот", "Отело", и звучеше неговият глас.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Световноизвестният оперен певец Камен Чанев почина от коронавирус

Венци от всички опери в страната, от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, цветя от кмета на Община Сливен и Общински съвет-Сливен, от оперната прима и артистичен директор на Държавна опера-Стара Загора Веселина Кацарова, от много институции бяха поднесени днес пред портрета на Камена Чанев. Своите съболезнования изпратиха голямата оперна прима Ана Томова-Синтова, кметовете на София - Йорданка Фандъкова, на Бургас - Димитър Николов, на Сливен - Стефан Радев, директорът на Софийска опера и балет - акад.Пламен Карталов, Национален музикален театър "Стефан Македонски".

"Звездите в небесната опера се увеличиха с още една! Стара Загора се прекланя пред Човека и таланта Камен Чанев! Светъл да е пътят ти, Маестро!" - написа в Книгата за съболезнования Милена Желева, заместник-кмет на Стара Загора.

В "Писмо до Камен" колегите му от Софийска опера и балет написаха: "Трудно е и невероятно да изречем: Последно сбогом, приятелю Камене! Плачем.От всяка падаща сълза все-повече ни боли. Ще те помним с щедростта на таланта ти и сърцатостта, които ти раздаваше богато.Сцените и ефира ще са пълни с твоя блестящ глас и няма да ни разреши да мислим и говорим за теб като минало. Всъщност - никой не си тръгва истински , докато има хора, кото го помнят и обичат. Дано Бог постели за теб най-меката пътека и да те постави на най-хубавата сцена!"

Погребението на големия български певец бе в тесен семеен кръг в двора на Храм "Свети Димитър" в Стара Загора.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
9770 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lissa

2020.11.29 | 01:04

2
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

2020.11.28 | 20:51

1
Светла му памет,съболезнования за близките,не сте сами,скърбим със вас.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини