Трафикът на автомобили през граничните пунктове тази сутрин остава нормален

  • 28 ноември 2020 11:18

  • 340
  • 0
Трафикът на автомобили през граничните пунктове тази сутрин остава нормален
© Bulphoto/архив

На границата с Гърция трафикът на автомобили тази сутрин е нормален, съобщава МВР.

На ГКПП "Промахон" гръцките власти временно преустановяват проверките с бързи тестове за COVID-19 на влизащите в Гърция водачи на товарни автомобили.

За останалите, на които е разрешено влизането в Гърция през ГКПП "Кулата" - "Промахон", остават досегашните изисквания.

От 23:00 до 07:00 часа през ГКПП "Промахон" гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили в двете посоки.

През ГКПП "Маказа" в двете посоки денонощно ще могат да преминават само товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, с един водач с QR код, получен не по-късно от 24 часа. За излизане от Гърция пътници ще бъдат допускани само от 07:00 до 23:00 часа.

През ГКПП "Илинден" - "Ексохи" се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

През ГКПП "Капитан Петко войвода"- "Орменион" гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили.

През ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Златоград" не се пропускат никакви превозни средства.

На границата с Румъния на на ГКПП "Видин" на изход за товарни автомобили трафикът е интензивен. От 3 ноември влизащите на територията на Румъния от България, независимо от гражданството, трябва да представят документ с отрицателен резултат на PCR тест, направен не по-късно от 48 часа.

Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин".

Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата със Сърбия на ГКПП "Калотина" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.
Българските граждани, които влизат на територията на Сърбия, трябва да представят задължително отрицателен PCR-тест, не по-стар от 48 часа, издаден от национална референтна лаборатория. Ако преминават транзитно, могат да влязат в страната без да притежават отрицателен тест.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Българските граждани могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничения.

На границата с Турция на ГКПП "Лесово" трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. На останалите ГКПП трафикът е нормален в двете посоки. Българските граждани могат да пътуват до Турция без ограничения.

Пет тежки катастрофи през изминалото денонощие

Последвайте канала на

Novini.bg
340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини