Здравко Димитров търси помощ за МБАЛ "Св. Мина"

Кметът Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на - Зико съобщи, че Община Пловдив започва преговори с Националната здравноосигурителна каса за финансиране на основните дейности на МБАЛ „Св. Мина“.

От доклад на управителя на общинската КОВИД болница проф. д-р Петър Петров става ясно, че определените към настоящия момент лимити на общинската болница от НЗОК са крайно недостатъчни за финансиране на дейностите за лечение на пациенти с COVID-19.

В момента тя получава 325 507 лв. месечно, като за ноември лимитът вече е достигнат. За да бъде осигурено необходимото лечение при изпълнен капацитет на болницата от 137 легла, средномесечният й лимит трябва да бъде увеличен до 750 хиляди лева.

В болницата вече има специализирана PCR лаборатория. За целта е осигурен съвременен апарат за PCR и се очаква всеки момент тя да бъде реферирана.

На преден план остава кадровият проблем, въпреки допълнителните два екипа, командировани в общинската болница от „Уромедикс“ и „Медикус алфа“. За обезпечаване на трите КОВИД отделения са необходими още 6 лекари и 22 медицински сестри и в момента се водят преговори за привличане на специалисти.

Окончателно затягат мерките срещу COVID-19 от петък!

Един от сериозните проблеми, който стои е дооборудването на МБАЛ „Св. Мина“ с необходимата медицинска апаратура за диагностика и лечение като в момента са нужни:

Цялостен ремонт и увеличаване броя на работещите кислородни постове до 90;
Пациентски монитори с електроди и сензори за кислородна сатурация – 45 броя (за минимум 1/3 от леглата);
30 функционални легла и толкова аспирационни помпи;
Дефибрилатори;
ЕКГ апарати;
Портативен транспортен респиратор с кислородни бутилки;
Подвижен рентген;
Кръвно-газов анализатор и др.

Коментари

  1. 2020.11.25 | 13:13
    Този управител на болницата пълен лъжец е. Болницата е под всякаква критика. Не ви пожелавам да бъдете болни или работници на тази болница и нито близките ви да бъдат там.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет