Столична община отпуска 180 000 лева на ДКЦ-ата за ковид медико-диагностични изследвания

Столична община отпуска 180 000 лева месечно на общинските ДКЦ-та, в които има разкрити ковид зони за медико-диагностични изследвания, сред които - бърз антиген тест за COVID-19, пълна кръвна картина, рентгенография на бял дроб и сърце, съобщават от Столичния общински съвет.

Програмата на Столична община за медико-диагностични изследвания на лица в общинските диагностично-консултативни центрове, предложена от зам.-кмета по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов и председателя на здравната комисия към СОС д-р Антон Койчев, бе одобрена в ресорната комисия и предстои да бъде гласувана от общинския съвет утре.

Във връзка с усложнената епидемична обстановка, по предложение на кмета на СО Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, Софийският оперативен щаб реши да разкрие такива ковид зони в 11 ДКЦ-а, с цел да бъдат подпомогнати общопрактикуващите лекари при установяването и лечението на пациенти с COVID в домашни условия.

Освен за манипулациите, средствата, които ще бъдат отпуснати от общината са предвидени и за възнаграждения за екипите, работещи в ковид зоните. Всеки член от екипа ще получи допълнително по 1000 лева, информират от СОС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18692
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18692

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет