Съмнение за насилие в детска градина

  • 25 ноември 2020 08:09

  • 1552
  • 2
© Кадър Нова телевизия

Родители твърдят, че детето им е бито в детска градина в столичния кв. „Дружба”. Майка на момиченце на година и 9 месеца разпространи снимки във Facebook, на които се виждат синини и наранявания. 

„Знаем, че става въпрос за частна детска градина, в която има 3 групи от по 10 деца. Не ни приеха в държавна, защото няма места и затова решихме да пробваме тук. Таксата на месец е 600 лв. Първите наранявания на детето бяха синини по крачетата. След това обаче имаше огромна синка на ханша, одиране на клепача и рана на бузата. Казаха ни, че са се били с друго дете. Най-фрапиращото е, че веднъж я прибрахме с отлепен и посинен нокът. Директорът каза, че нищо не се е случило и заяви, че ще ни прекрати договора. Искахме да видим камерите, но тя отказа”, разказа в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия майката на пострадалото дете.

Тя поясни, че е подала сигнал до МВР и „Закрила на детето”. По думите й в градината няма медицинска сестра. „Знаем, че за всяка група се грижат 2 жени, като една от тях трябваше да е медицинска сестра, но предвид коронавируса не сме влизали в сградата”, поясни жената.

 

Какво е състоянието на малтретираното 3-годишно дете?

 

Директорката отказа да коментира темата. От МОН обясниха за Нова телевизия, че градината няма лиценз, а от „Закрила на детето” казаха, че това място не съществува по документи. 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1552 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
.

2020.11.25 | 09:58

2
Таз на снимката а и малкото са евреи. Може и да проима проблеми за градината. А по същество съвсем отделен е въросът, че някои малки яко изпуснати по отношение на възпитани от друго не разбират!
тия

2020.11.25 | 09:37

1
тия жени в детските градини са душманки. все едно гледат децата на враговете. като мразят деца, защо се цанят на такава работа. да идат на друга. нека жени, които обичат деца да ги гледат. трябва да се бият публично такива за назидание на останалите.

Добави коментар

Водещи новини