„Всички сте овце!“ е мотото в държавата на гениите

  • 24 ноември 2020 15:11

  • 2673
  • 0
„Всички сте овце!“ е мотото в държавата на гениите
© Pixabay/ Колаж: Novini.bg

Не можеш да имаш и познание, и спокойствие. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30286

 

Помните ли май месец? Протеста срещу ваксините, които още не съществуваха, но щяха да ни чипират с тях? Помните ли жената, която обвини Бил Гейтс в престъпления срещу човечеството, каза „Да ви е** майката“ по начин, на който всеки дед-метъл вокалист можеше да завиди? Помните ли горенето на маски по време когато маските бяха изчерпани по аптеките и болниците и лекарите се чудеха как да се екипират? 

Помните ли как хората, които носеха сатанински символи, крещяха и плашеха със сатанизъм, чипиране, масови убийства и Апокалипсис, обвиняваха нас – медиите, за това, че съобщаваме новини за COVID и така сме им били разваляли спокойствието и нанасяли психологически травми? 

Помните ли как всяването на паника, крещейки: „Не всявайте паника!“ се оказа доходоносна реклама? Помните ли как разни доценти обещаваха вирусът да изчезне до юни, ако ли не – да си скъсат дипломата? 

Помните ли когато ни предупредиха, че ако не затворим за месец, ще трябва да затворим за повече?

Помните ли когато ни предупредиха, че вървим към второ-трето място по заболеваемост в Европа? Предупреди ни главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил

Помните ли ето това: „Проучване: ПСИХОПАТИТЕ са по-склонни да НЕ носят маска!“

Проучване: ПСИХОПАТИТЕ са по-склонни да НЕ носят маска!

...

Казвам „помните ли?“, не за да се правя на интересен и да ви натривам носа, а защото българите наистина забравят. Забравят бързо, забравят трайно, забравят уж незабравимото. 

Основното, което разбрахме от тая пандемия, до тук, е, че българинът не обича да бъде тревожен с новини, но въпреки това се вре да чете новините постоянно. И не, не си избира развлекателните секции, а баш в пика на COVID новините се завира, за да напише коментар: „защо само с ковид и болести ни занимавате? няма ли други новини? плашите ни нарочно!!!“ 

Щом смятате, че ако няма новини по темата, ще изчезне болестта, добре. Съветвам ви да спрете да четете книги и учебници по история. Така ще изчезне Втората световна война, Турското робство няма да го има вече, всичко ще се нареди и подреди и животът ще е цветя и рози. 

За развличане от черните мисли, ви предлагам да издирите наследници на Вазов и да им напишете гневно коментарче по въпроса защо дядо им си е позволил да напише „Под игото“, с което само да ви напомня за страданията на народа под Турско… с което пък ви е развалил рахата. Пишете и на синода едно гневно писмо, че Библията ви депресира, защото главният герой го разпъват на кръст и откакто сте я прочели, не можете да спите спокойно. 

Междувременно, се извинявам за всички новини за COVID, ето ви снимка на зайче за разтуха:

Новият „тренд“ сред анти-маскерите и носталгиците по отворените чалготеки е „Само от COVID ли се мре в таа държава бе!“, както и любимото ми „Еее, добре че е ковида, че да изчезнат другите болести и другите причини за смъртност!“, с вариация „ами другите болести и смъртност бе! Защо не пишете за тях!

Добре…

Щом това ви развлича, ето ви линк към бюлетина на националния център по обществено здраве „Смъртност по основни причини в Република България“. ТУК

Ето ви извадка от НСИ:

Причини за смъртта, МКБ - Х ревизия
Общо—108 083, мъже—56 118; жени—51 965

Клас I. Някои инфекциозни и паразитни болести (A00-B99)
Общо—444; мъже—272; жени—172

Клас IІ. Новообразувания (C00-D48)
Общо—18 298; мъже—10 594; жени—7704 

Клас IX. Болести на органите на кръвообращението (I00-I99)
Общо—69 632; мъже—33 594; жени—36 038

Така… сега по-спокойни ли сте? По-добре ли ви е, като си припомнихте, че се мре масово в България от болести? Ще се радвам някой да обясни как ТОВА влияе или променя факта, че COVID е опасен и масово се умира от него. Че освен всички катастрофи и болести, само от COVID на денонощие умират хора, колкото е населението на едно малко село, а от вас се иска просто да си седите вкъщи, а навън да носите маска... нищо повече. 

(Патриотите???? Нещо?) 

Как това се оказаха два противоречащи си факта? Не разбирам. Ако си удариш ръката, те боли ръката; но после, ако си удариш крака и той си те боли, не си казваш: „абе то ръката ме боли, какво съм седнал да мисля за крака!“ 

А-а-а… или „то, така и така се мре“, поне да не ви разваляме настроението, като пишем за това, а?

Правилно. Ето ви още едно зайче, да си помедитирате: 

 
„Всички сте овце!“, написа в интернет поредният „интелект“, вярващ във всяка конспирация, която му подхвърлят. 

Ще е много интересно да се съберете няколко гения анти-маскери и да отидете на погребение на починал от COVID. Да им повикате малко на близките: „Всички сте овце! Събудете се! Манипулират ви!“ 
 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30286

Повече за Коронавирус

corona
Александър Томов
2673 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини