БЛС: Мъката от загубата на проф. Чирков е непреодолима

  • 24 ноември 2020 11:30

  • 2265
  • 2
БЛС: Мъката от загубата на проф. Чирков е непреодолима
© Булфото, архив

Родната медицина изгуби още едно от най-ярките си лица. Внезапно ни напусна кардиологът проф. Александър Чирков. Съболезнования към семейството на светилото в българската кардиология изказват както познати, така и непознати. Те отбелязват, че той е имал сериозна следа в медицината у нас и не веднъж е решавал сериозни проблеми.

С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега.  Изключителен лекар, човек и деец ни напусна.  Медицината у нас загуби един от своите колоси и иноватори, обявиха от Българския лекарски съюз (БЛС).

Напомнят, че проф. Чирков печели световна популярност и признателност за професионализма си в сферата на сърдечните болести, операции, трансплантации.

"Мъката от случилото се е непреодолима, а загубата е на цялото общество. Светла му памет!", написаха от БЛС.

"Съболезнования на близките на проф. Чирков! На няколко пъти помогна много на мои роднини и приятели. Беше наистина светило. Мир на душата му!", написа във фейсбук общинският съветник в София Димитър Вучев.

Почина светилото на българската кардиология - проф. Александър Чирков

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2265 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Някой

2020.11.24 | 12:00

2
Светла му памет! Велик Човек, за който България беше всичко.
голяма

2020.11.24 | 11:53

1
Изгонен от вълната на мошенниците ,доносниците,зависимите доктори бизнесмени проф Чирков страдаше за страната си и професията която опетниха слугите на мамона.

Добави коментар

Водещи новини