Родителите на първолаци: Пагубно ще е за тях да учат онлайн

Родители на децата от първи клас и на детски градини в София са против затварянето на училищата и детските заведения. Според тях онлайн обучението на първолаците ще бъде пагубно, тъй като „нищо няма да научат“, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18490

Родители са убедени, че съществуващата досега организация в детските градини и прилаганите противоепидемични мерки са показали своята ефективност.

Учител: Образованието е много важно, но не е по-важно от здравето

Ето какво казаха те:

„Не ми се иска да си оставаме в къщи. Това ще е пагубно. Предполагам, че и други грипове от януари ще започнат, което означава, че ще останат поне до март-април и ако е първолаче, не знам, какво точно ще се случи и дали нещо въобще ще научи. Хората ще останат без работа. И в един момент, да не стане така, че ще умират от глад, не от вируса“.

„Работещите хора автоматично трябва да си останат в къщи и това е голям проблем. Все пак някой трябва да ни плаща сметките. Цяло лято се показа, че в градините явно проблем нямат, тъй че не съм сигурен, че мерките трябва да засегнат точно и детските градини. Не е хубаво да се затваря всичко навсякъде“.

„Като говорим за затваряне на държавата, първо посягаме на учебния процес, след това на ресторанти и молове и др. Най-големият ужас е за малкия бизнес, просто паднаха косвена жертва на късно въведени мерки".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18490

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.11.24 | 12:58
  Не виждам никакъв сериозен проблем малките деца да се учат от вкъщи. Много от родителите по този начин ще се запознаят по същество с материала в училище и по-активно ще участват в обучението на собствените си деца. Отговорността да бъдеш родител не приключва след като пратиш детето си в ясла, градина или училище! Сигурно има родители, които срещат проблем поради личната им необразованост, но това не е проблем на системата, а личен такъв. Явно някои родители ще трябва да попълнят дупките в собстветото си образование. В тази ситуация на никого не е комфортно, така че стига мрънкане и да се залавяме за работа. Днешните малки деца са утрешните граждани на тази държава и ние трябва да не допуснем те да израстнат неграмотни. Една държава е просперираща, когато в нея има повече образовани хора, а не мрънкащи, които само чакат някой друг да им помага, а те самите не полагат грам усилие да направят живота си по-добър! Бъдете здрави и се пазете!
  1. 2020.11.28 | 05:45
   Не съм сигурен,че ако не получаваха заплатките си учителите щяха да са толкова ревностни привърженици на затварянето....
  2. 2020.11.24 | 14:29
   Госпожо Димитрова, личи си, че сте от старата школа,Тъпа та дрънка,просто трябва да си мозъчно увреден за да напишеш това.
  3. 2020.11.24 | 14:27

   Жалко, но това е истината!Пълно е с консуматори, чакащи на държавата.Важното е да вземе, а не да даде.Да дават глупаците!!!

  4. 2020.11.24 | 14:21
   Явно и аз съм от "старата школа" - интелигентен и егоцентричен. Което, обобщено, се препокрива. Както и да е. Та аз напълно подкрепям поста на Димитрова. А тези, на които работата се увеличава в такъв момент - ами, хм - ще се оправят. Като напусне някой - друг ще го замести. Но децата няма как да напуснат живота на родителите си. Дори и за 8 часа дневно. Всичко останало се нарича кариеризъм. А в сегашното положение да си кариерист за сметка на децата си е меко казано олигофрения ! Лек ден !
  5. 2020.11.24 | 13:07
   Госпожо Димитрова, личи си, че сте от старата школа, интелигентна и егоцентрична! Родителите сме си намерили мястото в живота, колкото сме се образовали - толкова. Ние също имаме професии и служебни ангажименти, от които ще абдикираме, за да се правим на учители от домовете си. Секторът в който аз работя няма да затвори, дори ще имаме още повече работа след приемане на новите мерки, но аз и много други колеги, ще трябва да останем по домовете си и да се правим на учители, а хората като вас, ще страдат от липсата на нашите услуги. Бъдете здрава и се пазете!
 2. 2020.11.26 | 17:21
  Огромна наглост родителска! Те ще си стоят вкъщи, но учителите в детските градини да им гледат децата и да се жертват. НАГЛОСТ!
 3. 2020.11.24 | 14:34
  По-скоро си мисля, че повечето родители ги мързи, точно така МЪРЗИ ГИ да си гледат децата. До 7 години от сутрин до вечер на градина, след това 2 години цял ден на училище със занималня докато станат самостоятелни. Да се чудиш учителите ли са ги правили тези деца или родителите им.
  1. 2020.11.24 | 17:14
   Абсолютно съгласна съм с теб!!!
 4. 2020.11.24 | 14:34
  Естествено, че не е нормално, деца от първи, до 3-ти клас, да учат дистанционно. Ако през работно време родител не ходи на работа, за да бъде с детето си /а той е длъжен/, ще загуби работата си. На тази възраст, децата учат най- добре в клас, а в къщи може да се добавя. Тези класове са винаги в една стая с класната си. Ако човек има повече от едно дете на тази възраст?
 5. 2020.11.24 | 14:18
  В Англия и при локдаун неспряха децата от училище .Сега за Коледа ще разпускат вече мерките .Ние във вреда на икономиката и търговията тепърва ще затворим защо ,защото господина прибира Всичко в джоба си и за народа нищо освен смърт.
 6. 2020.11.24 | 13:30
  Защо да е ПАГУБНО, ВАЖНОТО е да се научат що годе да четът, за да могат, да ПРОЧЕТЪТ КНИГАТА "Винету", кой до където може!!!
  1. 2020.11.24 | 14:17
   Ти и „Винету“ май не си чел, толкова си грамотен......
 7. 2020.11.24 | 13:22
  Нека децата ни да са здрави на първо място,ако трябва лятото ще наваксат!
 8. 2020.11.24 | 13:05
  Аз съм майка на първокласник и понеже искам още дълго детето ми да си има майка,баща,брат,баба ,дядо,вуйчо и т.н.Ще си остана в къщи ,ще използваме всичките си спестявания,ще ядем ако трябва хляб и сол и ще науча детето си на всичко.Хора,стегнете се и стига мрънканици.Каквото е това е ,посрещаме го и точка!!!
  1. 2020.11.24 | 13:10
   Вие сте 10 възрастни (както посочвате) с едно дете, а аз съм един възрастен с 3 деца .... как да го посрещнем...
 9. 2020.11.24 | 12:58
  Повечето родители неискат да си гледат децата и оставят децата все едно на гледачка това е истината
 10. 2020.11.24 | 12:43
  Ще наваксат през пролетта. Нищо няма да им стане и ако им удължат годината. Децата ходят на градина и през лятото. Чудя се на тях как не им е "много горещо"?
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет