Автобусни и таксиметрови превозвачи готвят протест, показват червен картон на управляващите

  • 23 ноември 2020 10:50

  • 1672
  • 5
© Bulphoto (архив)

Автобусните превозвачи и таксиметровите фирми излизат на протест на 25 ноември. 

Това стана ясно на съвместна пресконференция от бранша, предаде репортер на NOVINI.BG.

Автобусни и таксиметрови превозвачи готвят протест

Причината за недоволство им е, че не се прие инкриминиране на незаконните превози. 

Припомняме ви, че от ГЕРБ входираха предложения, които предвиждаха затвор за всички, които извършват незаконни превози, но президентът Румен Радев наложи вето, което не беше преодоляно при разглеждане в Народното събрание. Мотивите бяха, че така ще пострада споделеното пътуване - това обаче бе опровергано от превозвачи и такситата. Към момента с отпадането на текстовете, остава само административна санкция, която обаче по думите на бранша не се налага. 

"25 ноември, сряда, обявяваме протест на всички автобуси и таксиметрови автомобили. Ще се придвижим към площад "Батенберг" за протестни действия митинг от 10 до 12 часа. С този протест ще покажем червен картон на държавата. Писна ни цял живот да се борим с такива, които се правят на по-хитри", заяви Кирил Ризов, председател на СНЦ „СЪЮЗ ТАКСИ".

Искаме да се защити човешкия живот и да се пресече нелегалната конкуренция, заявиха от асоциациите на брифинга.

Полиция проверява за нерегламентиран превоз на туристи към Рилските езера

"Неизбежно е да не се сложи край на нерегламентираните превози. През последните години има над 70 души потърпевши. Загинаха две млади момичета по пътя за Банско, отново при такова пътуване", заяви Себатин Исмаилов от автобусните превозвачи.

Заради протеста ще бъдат отменени международни пътувания и редица обществени линии у нас.

Последвайте канала на

Novini.bg
1672 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
yordan

2020.11.23 | 12:48

5
Тая мутренска организация държи нивото на транспорта в България на нивото на Африка. Нямаме железопътен превоз. Автобуси и таксита са развъдник на зарази. И когато се появи Uber тия веднага скочиха и понеже лобито им е силно във власта, веднага беше забранено. Идиоте.
Аз

2020.11.23 | 12:33

4
Тия така наречени превозвачи протестират техните автобуси са на 50 год и аз протестирам срещу това но те си прибират парите и не създават удобства за пътниците си А тези нерегламентирани пътувания са от 20 год сега са се сетили да стачкуват

2020.11.23 | 11:53

3
Браво! Протест срещу Радев!
Хаха

2020.11.23 | 11:33

2
Колко тн легални превозвачи им изгърмяха автобусите, самозапалваха се, разпадаха се на път. Алчни наглеци.
Ивайло

2020.11.23 | 11:30

1
А когато навремето по същия начин съсипахте БДЖ не беше престъпление, всички помним таксиджиите по гарите "на цената на билета" до еди си къде си, автобусните превозвачи плащаха на служители на БДЖ да съботират влаковете и т.н. Сега няма да мрънкате, като не ви харесва... друга работа има много. Аман от протести, скоро очаквам дядовците на протест, защото виаграта не се покрива от здравната каса.

Добави коментар

Водещи новини