Двама учители от Търговище са диагностицирани с коронавирус, 40 ученици ще бъдат карантинирани

  • 21 ноември 2020 16:52

  • 936
  • 1
Двама учители от Търговище са диагностицирани с коронавирус, 40 ученици ще бъдат карантинирани
© Getty Images

Двама учители от едно учебно заведение в Търговище са диагностицирани с коронавирус. Те са са сред 26-те нови случаи, регистрирани при жители на област Търговище през последното денонощие. Общият брой на заболелите в региона е 1607, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

В три от петте общини на областта са установени новите случаи на заболяването. В община Търговище са регистрирани 14 случая, в община Омуртаг - 9 и в община Попово - 3. Хоспитализирани са 7 души, а 19 са поставени под домашна карантина.

С предписания на РЗИ - Търговище са карантинирани общо 59 човека, контактни на новите заболели. Сред тях са и 40 ученици от две паралелки на училище в Търговище. Те са били в контакт с двама учители, дали положителни проби за PCR-изследване.

В област Търговище е регистриран един смъртен случай - починала е незряща 31-годишна жена с придружаващо заболяване - бъбречна недостатъчност.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
936 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
РОДИТЕЛ

2020.11.21 | 16:59

1
Идеята на министърчето Вълчев е всички ученици и учители поетапно да бъдат вкарани в училище с цел да не би някой да пропусне заразата. Учители запазете се защото той няма да Ви пази.От ясно по ясно е. Препоръките към училищните ръководства са просто налудничаваи

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини