В община Луковит се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки

  • 20 ноември 2020 18:10

  • 671
  • 0
В община Луковит се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки
© wikipedia

Кметът на община Луковит Иван Грънчаров със своя заповед въвежда допълнителни противоепидемични мерки, влизащи в сила от днес /20 ноември/ до 30 ноември включително, съобщават от общинската администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Мерките включват учестена дезинфекция в обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, минимум 4 пъти на ден по предварително изготвен график. Провеждането на традиционните пазари и тържища на промишлени стоки, земеделска продукция и животни за Луковит и всички населени места на територията на общината без изключение се преустановява - за Луковит в събота, за кметство Дерманци в четвъртък и за кметство Торос в понеделник.

Кооперативният пазар може да продължи своята дейност, като всички физически и юридически лица собственици или управляващи обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, да осигурят дистанция от 1,5 метра и спазване на въведените противоепидемични мерки. На всеки щанд трябва да има дезинфектант за ръце.

Промени в Закона за здравето: За кои болести ще важи задължителната изолация?

На видно място на щандовете и магазините да се поставят информационни табели, указващи задължителните физическа дистанция и носене на защитни маски.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
671 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини