Децата ти са оставени на произвола!

  • 19 ноември 2020 16:23

  • 3602
  • 0
Децата ти са оставени на произвола!
© Pixabay/ Колаж: Novini.bg

„Мярата за човека е тази: КАКВО ПРАВИ, КОГАТО СЕ ВИДИ С ВЛАСТ“
~Платон, „Държавата“~

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

 

Мислехте, че като направите Мангъров шеф на клиника, ще му запушите устата, нали? Че ще го стреснете, като го пратите в отделението с „чумата“? Че ще се смири? Уплаши? Прояви човечност? Професионална етика? Професионална солидарност? Че ще му дожалее за колегите, които умират? За колегите, които са на предела на силите си? За семействата им?

Сигурно се чувствате много глупаво сега? 

ДОЦ. МАНГЪРОВ И СЪРАТНИЦИ: НЕЗАБАВНО ДА СЕ ОТМЕНИ ЗАПОВЕДТА ЗА НОСЕНЕ НА МАСКИ ЗА ДЕЦАТА ОТ 5 ДО 12 КЛАС

Доц. Мангъров и съратници: Незабавно да се отмени заповедта за носене на маски за децата от 5 до 12 клас

...

О, ама той станал ОЩЕ по-гласовит? Не може да бъде! Не го очаквахте ли!

(!!!)

Когато човек не знае, търси онзи, който знае. Когато това е болест, търси лекар. Няма как всички да сме се родили научени. Ако ти се счупи колата, отиваш в сервиза, ако те боли зъб, не отиваш при бабата на пазара, дето продава зарзават, отиваш на зъболекар. 

Съответно, когато обществото се лута и се чуди за неща, като например: има или няма „стаден имунитет“, може ли ВЪОБЩЕ да се изгражда имунитет и т.н., се обръща към лекари, от които се очаква да знаят. 

(Между другото… няма стаден имунитет, защото няма имунитет, COVID повтаря. Съжалявам.)

Ами какво правим, ако те са „учи-мама-да-не-работиш!“ ниво? Ако са надувки, минали през университета с прасе и 200 марки?

Съвсем нормално е хората да не знаят дали след едно специфично боледуване се стига или не до развиване на имунитет. Питат. И изведнъж Адът се отприщва върху тях. 

Какво правим, когато печалбарите и жадните за слава и бързи печалби, рекламни трикове и трикчета, или просто неграмотниците, зажаднели за внимание и 15 минути слава, се окажат най-гласовити. И въпреки, че дипломата им не струва повече от тоалетна хартия, те я размахват под носа ни и крещят: АЗ ЗНАМ, АЗ СЪМ УЧИЛ, АЗ СЪМ КАПАЦИТЕТ!

И ти няма как да знаеш той, след като е завършил медицина – преди хиляда години – дали след това е отворил някоя нова публикация, да се образова за новите методи или още е на ниво лечение с пиявици. Той има диплома и точка! И те кара да му се доверяваш. 

Макар че Мангъров обеща да я скъса неговата, ако COVID не изчезне до юни. Днес сме… 19 ноември, а дипломата на Мангъров все така не е скъсана. За сметка на това – той е шеф на клиника. 

***

Ами какво правим при още по-лошия сценарий… Ако знаещият, можещият, експертът НАРОЧНО те лъже? Защо ли? Защото гръмките мнения привличат вниманието! Да се изцепиш срещу всичко и всички, че дори срещу медицината, като такава – определено привлича вниманието. Има хора, които се събличат голи и тичат по стадионите по футболни мачове, за да привличат вниманието, има и други…

Нищо конкретно не искам да кажа, но… 

… на Мангъров никой не му беше чувал името допреди една година. Днес и малките деца го знаят. Откакто започна все „на въпреки“ да говори и всеки се зачуди: „Я, къв е тоя бе..? Я? Я, да го видиме…!“

Хората казват, че и цените за прием при него са станали много високи. Нали виждате връзката между двете неща? 

Реклама<<<>>>Приходи! 

Има и още нещо, което се набива грозно на очи. Ако вземем отношението към COVID, виждаме, грубо казано – два лагера: лагер „доцент Мангъров“ и лагер „Професор Мутафчийски“. И двамата имаха много авторитет пред дадени групи последователи. Само че Мутафчийски беше строг и можеше да тропне по масата, не обичаше много да му се бъркат. Мутафчийски изчезна от полезрението ни. Няма го. Девета глуха. След като се чуха слухове, че е „засенчил“ авторитета на някой, който не обича да му засенчват авторитета. 

Мангъров, от друга страна, още от първото си официално посещение в МС, след като стана шеф на COVID клиниката, започна да венцехвали премиера, да му се кланя и да се държи угоднически.

Съответно – лицето му те гледа от всички медии днес. Както и вчера. Както ще е и утре. А цените на приема при него не е изключено да станат и още по-високи. 

Така не се управлява криза или държава. Най-малкото държава в криза. 

Защото накрая става ето така: 

ПАЦИЕНТИ С COVID-19 ПОЧИНАХА, ОСТАВЕНИ НА СТЪЛБИТЕ ПРЕД БОЛНИЦА В ПЛОВДИВ

Пациенти с COVID-19 починаха, оставени на стълбите пред болница в Пловдив

...

И, колкото и да те занимават с „партенки“ около Македония и да те нахъсват да гледаш на другата страна, когато наоколо умират хора, е въпрос на време да те стигне и теб кризата! Със или без македонската „дъвка“, болестта си убива, а държавата е в криза, здравната система експлодира, защото решенията се диктуват в интерес на „тълпата… да не я ядосваме“. Сакън да не зèме да стане нещо. А тълпата е тъпа! Това не е нещо ново. Винаги е било така, винаги ще бъде така. 

И тук идва въпросът дали ще си извадиш главата от пясъка или не.

Защото цял живот „елитът“ те е учил, че „няма смисъл“ и е по-добре да си живееш в измисления свят с евтината гроздова, с цигарките без бандерол, с малко салатка, с малко чалгийка, с малко далаверка, да краднеш от служебната нафта, да си върви животът! Не се интересувай от по-големи неща. А всички неща са по-големи, когато ти си малък.  

***

Не е добре положението. Народът – който и да е народ на тая планета – като сбор, като маса, не е върховен интелект. Хората почти навсякъде са еднакви, едно ниво в главата са. Успелите нации се отличават с успели ръководители. Ръководителите са политически елит, разбира се, интелектуалци, поп-културен елит (тоест моделите за подражание), хора на изкуството. 

В България този елит, с малки изключения, представлява нещо като сбор от каквото там са могли да намерят на сутринта, припаднало пред селската дискотека. И са им раздали „постове“. Ти ще си депутат, ти ще си кмет, ти ще си „артиС“, ти ще си певец, ти ще си интелектуалец. 

Най-„прекрасните“ от всички, разбира се, са сержантите от спортните школи, които се оказаха милионери и „бизнесмени“, въпреки интелекта си на пробита пощенска кутия. 

Ти трябва да си пазиш детето, когато влиза в интернет, ти трябва да го пазиш, когато е на улицата. Ти трябва да го пазиш от влиянието на университета и преподавателите. 

Ще цитирам „Контрол“:

„Хей, хей пазете си, пазете си децата – добри ловци няма във гората“!

Проф. Мирчев, който е бивш кандидат-кмет за София от БСП; син на бивш секретар на ЦК на БКП, завеждащ  отдел „Агитация и пропаганда“… ТОЗИ проф. Мирчев учи студентите си в лекции по социология, че COVID е измислен, а с ваксините ще ни слагат чипове… 

Реално погледнато „елитът“ ни е издънка. Пълен провал. Лоша смешка. Оставени сме на произвола. От теб лично зависи как ще си възпиташ детето и дали ще го опазиш от ето ТЕЗИ:

БЪЛГАРИТЕ ПЪРВИ ПО КОНСПИРАЦИИ ЗА ВАКСИНИ, КЕМТРЕЙЛС И COVID-19

Българите първи по конспирации за ваксини, кемтрейлс и COVID-19

Но, ако ти си един от тях, детето ти няма шанс. Детето ти е оставено на произвола. По-лошо: оставено на отвратителното ТИ влияние. Не само, че няма да го ваксинираш, но и ще налееш в главата му от твоята мозъчна помия. 

Та, не съм оптимист. 

***

СЗО към европейците: Ако носехте маски, сега нямаше да сте затворени

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Александър Томов
3602 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини