Третата градина на толерантността бе засадена в Пловдив

  • 16 ноември 2020 17:40

  • 374
  • 0
Третата градина на толерантността бе засадена в Пловдив
© Pixabay

Третата градина на толерантността бе засадена днес в район "Източен" в Пловдив, като послание за мир от различните общности.

От 2018-та година на Международния ден на толерантността, общностите в Пловдив засаждат по 7 дървета в различните райони на Пловдив.

Идеята е на Кристиян Ангелов - председател на младежката организация на Организацията на Евреите /ОЕ/ "Шалом", а в събитието по традиция участват руснаци, евреи, арменци, италианци, турци и българи. Седмото дърво е за всички останали жители на града от други народности. Етно градини има вече в районите "Централен", "Тракия" и от днес в "Източен". Дърветата са от вида лейландски кипарис.

"Благодаря ви, че пазите тази традиция и сте пример за всички градове като Пловдив, в които живеят хора от различни вероизповедания и етнически общности", заяви кметът на район "Източен" Иван Стоянов.

"В контакт съм с много организации от страната и чужбина, но това, което имаме в Пловдив, наистина е уникално. Всички във фондация "Заедно" сме приятели, надявам се примерът ни да бъде последван и от по-младите поколения", допълни председателят на ОЕ "Шалом" Светлозар Калев.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
374 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини