Близо 10 000 новозасадени дръвчета в Новата гора на София

  • 13 ноември 2020 15:34

  • 363
  • 2
Близо 10 000 новозасадени дръвчета в Новата гора на София
© www.novatagora.bg

През изминалия уикенд, нови 2000 фиданки бяха засадени от доброволци на втория терен от Новата гора на София край Суходол. С тях общият брой на засадените дръвчета през настоящия залесителен сезон е 9500.

По план залесяването ще продължи през всички уикенди до края на месец ноември. Амбицията на Столична община е до края на залесителния сезон броят на засадените нови дръвчета да се увеличи двойно. На терен доброволците получават фиданки, инструменти и ръкавици, обезпечени от общинското предприятие „Управление на общински земи и гори“. Именно общинските лесовъди са и тези, които имат ангажимента да полагат последващи грижи за посадените дръвчета – влючително поливане и окопаване.

21 500 нови дръвчета ще бъдат посадени в Новата гора на София тази есен

Есенното засаждане в Новата гора на София ще се реализира всяка събота и неделя между 10 и 16 часа до края на месец ноември. В рамките на епидемиологичната обастановка, засаждането се провежда при спазване на необходимите изисквания.

За максимално улеснение на всички желаещи да се включат, в рамките на залесителния сезон е разкрита и извънредна автобусна линия номер 54А с начална спирка метростанция “Вардар”. Повече за проекта и как да се включите в него, можете да научите на www.novatagora.bg или в страницата във Фейсбук, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
363 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
вер

2020.11.14 | 00:00

2
Тая кампания е най-добрата от всичките. Миналата година не знам си колко засадени дръвчета, но нито едно поникнало. Новата гора на София си е старата поляна до София.
баба гицка

2020.11.13 | 16:59

1
а другаря портних, кмета на някогашна зелена Варна сече наред, толкова занемарена Варна никога не е била - даже и в морската ГРАДИНА изсечени над 250 дървета и храсти - най заспалата община

Добави коментар

Водещи новини