Община Шумен ще осигури транспорта на желаещите да дарят кръвна плазма

  • 13 ноември 2020 13:20

  • 173
  • 0
Община Шумен ще осигури транспорта на желаещите да дарят кръвна плазма
© Pixabay

Oт понеделник община Шумен ще осигурява безплатния превоз до Кръвния център във Варна за доброволците, които са преболедували COVID -19 и искат да дарят кръвна плазма, съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.

При наличие на желаещи транспортирането се осъществява след потвърждаване на дата и час от Районния център по трансфузионна хематология - Варна. Оттам информират още, че всеки от дарителите ще премине предварителен преглед и изследвания.

Кандидатите за дарители на реконвалесцентна кръвна плазма COVID -19 трябва да са възраст 18 - 65 години, да са имали положителен резултат от PCR тест, както и да са минали не по-малко от 40 дни след положителния резултат от PCR теста. В момента те трябва да се чувстват здрави и състоянието им да не налага прием на медикаменти.

Желаещите да дарят плазма COVID - 19 следва да отговарят и на общите изисквания за кръводарител, да представят положителен PCR тест или епикриза от болнично лечение.

Записването става на телефони: 054/ 800 - 860 и 054/ 857 - 655. Всеки от дарителите трябва да остави телефон за обратна връзка.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
173 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини