Омбудсманът поиска от МЗ отмяна на забраната за пазаруване на възрастни хора

  • 13 ноември 2020 12:58

  • 1678
  • 0
Омбудсманът поиска от МЗ отмяна на забраната за пазаруване на възрастни хора
©

Омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент поиска от министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. да отмени пазаруването в хранителни магазини и аптеки на възрастни граждани над 65-годишна възраст в часовия диапазон от 8.00 до 10.00 часа, регламентирано в заповедта му за временните противоепидемични мерки от 11 ноември, съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.

В препоръка до министъра Ковачева е посочила, че поводът за това искане са жалби на граждани, които алармират, че през предстоящите зимни дни, ранните сутрешни часове за пазаруване биха били неподходящи за възрастните и по-трудноподвижни хора, защото времето ще бъде крайно неподходящо - мрачно и мъгливо, ще има натрупал сняг и заледявания, при които е голяма вероятността от инциденти, изискващи дори посещаване на болници и нужда от медицинска помощ.

Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент е подчертала още, че има и хора над 65 години, които работят и за тях ще бъде невъзможно да пазаруват в извънработното си време. Тя акцентира още, че е притеснителен фактът, че при неспазване на заповедта възрастните хора ще бъдат глобявани, ако пазаруват в часове, различни от предвидените.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1678 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини