Твоят глас няма значение

  • 12 ноември 2020 12:05

  • 2209
  • 0
Твоят глас няма значение
© Pixabay

Знам, че не е в темата за пандемичната ковидпаника, но и то наближава.

Предстои ни неприятното упражнение, наречено избори, но няма да се плашите. Всички се досещаме какво ще се случи и, за да няма неприятни усещания, е добре да се подготвим от рано.

Първо: да се направи държавна печатница, която да бъде частна и да печати бюлетините за изборите. Направо да ги печати с резултатите. 

Да се разреши многократното гласуване. Всеки да може да гласува колкото пъти си иска и, защото е упражнил гражданската си позиция, да може да бъде законно стимулиран.

Пред избирателните секции да се направят законни кебапчийници под претекст, че така правителството ще се бори със световния глад.

Да има и веган секции, в които да се предлагат задушени броколи и пащърнак. Бирата да е от наливната, че да може да се размесва с повечко вода. Това да се направи с цел грижа за здравето на населението. Както се казва: „Важен е жестът“. 

Да не се дават пари за купуване на гласове, а за консултантски услуги. Така всеки от престъпник ще се превърне в консултант. Чудесен начин за борене на престъпността. Резултатът можем да го вмъкнем в международните доклади.

Всъщност, ако бюлетините са напечатани с предварително попълнен вот, всичките пари за купуване на гласове могат да се спестят и с тях да се построи някакъв паметник на културата. Примерно хотел с нощен бар, пълен с ку*ви на морето. Знам едно място, където има една дюна и, ако се бутне, точно за едно хотелче място се отваря.

Да се подпомагат финансово семейства, в които мъртви роднини са гласували. Финансовата помощ да е под формата на томбола и наградата да е посещение на родното ни море за дълъг уикенд през ноември. (За да може да се усети очарованието на студеното, мрачно и дъждовно море). За получаване на наградата да се изисква присъствието и устното съгласие на мъртвия роднина.

Задължително!

Мъртвите гласували по повече от два пъти да получават специална награда – стикер с логото на България,

за да могат да си го залепят където си поискат. Това се прави с цел популяризиране на България в отвъдния свят.

Да се спрат майчинските ебавки (това е осредненото между добавка и надбавка) и спестените пари да се насочат за закупуване на машини за електронно гласуване. Най-добре е да се купи за всичките пари само една машина, която веднага да се развали. Да се докарат за ремонта специалисти от чужбина. За по-бързото им докарване да се използват новите ни самолети Ф16. Те нали имаха и приставка за граждански полети?

С така предложените промени хората ще са видимо по-спокойни и убедени, че техният глас няма значение. Освен това се намалява стресът и рискът от сърдечносъдови инциденти. Пък и така всеки ще може да отдели един хубав уикенд на близките си, които обича, и няма да се занимава с неща, които и без това не са присъщи за една бананово-европейска демокрация, като гласуване и избори.
 

Последвайте канала на

Емил Йотовски Емил Йотовски
2209 0

Водещи новини