В Ловеч раздават хранителни пакети на хора, уязвими поради пандемията

  • 12 ноември 2020 10:40

  • 213
  • 1
В Ловеч раздават хранителни пакети на хора, уязвими поради пандемията
© Булфото

В Ловеч е в ход раздаването на хранителни пакети на лица и семейства, живеещи в социално уязвима ситуация поради пандемията от COVID – 19.

Пакетите от първа необходимост за жители на града са 98, други 199 пакети са за жители от 19 малки населени места. Това съобщи зам.-кметът Венцислав Христов.

Хранителният пакет тежи 18 кг и съдържа олио, ориз, леща, боб, спагети, захар и брашно. Хигиенният пакет е с предпазни маски, дезинфектант за ръце, сапун, паста и четка за зъби, шампоан, мокри кърпички със спирт и прах за пране. Пакетите са предоставени на Община Ловеч от БЧК. Осигурени са с финансова подкрепа на Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Нуждаещите се от помощ са посочени от служители на Домашен социален патронаж, Център за обществена подкрепа, от здравния медиатор в общината, кметовете и кметските наместници. Важно условие е те да не получават други социални помощи и да не са подпомагани по Закона за социално подпомагане.

Списъците са проверени и одобрени от Агенция за социално подпомагане и БЧК. От една седмица в Ловеч работи и горещият телефон 0884 332 392, на който всеки работен ден от 8.00 до 17.00 часа се приемат заявки за закупуване със собствени средства на различни стоки и лекарства от първа необходимост.

Досега 10 граждани са се възползвали от услугата.

Последвайте канала на

Novini.bg
213 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.11.12 | 11:35

1
Мангасарянката е взела помощите. За българите няма.

Добави коментар

Водещи новини