Възстановен е отнесеният мост в село Глогово

  • 11 ноември 2020 19:19

  • 371
  • 0
Възстановен е отнесеният мост в село Глогово
© bulphoto (архив)

Приключило е възстановяването на разрушения от пороите през 2018 г. мост в тетевенското село Глогово, съобщоха от общинската администрация.

Реконструирани са устоите на мостовото съоръжение, изградена е нова връхна конструкция и са поставени парапети за обезопасяване при преминаване.

"Изключително важно е да няма откъснати хора в никоя точка на територията на община Тетевен, тъй като в създалата се ситуация с разрастващата се епидемия от COVID-19, до всички жители трябва да бъде осигурен достъп. Изказвам благодарности към всички институции, които оказаха съдействие по един или друг начин, този достъп да бъде възможен", е коментирала кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, предаде БТА.

От администрацията припомнят, че през юли 2018 г. на територията на община Тетевен бе обявено бедствено положение. От падналите обилни валежи бе разрушен мостът в с. Глогово, като бе прекъснат достъпът до няколко махали в селото.

За над 6.2 млн. лв. са щетите в община Тетевен

До няколко дни след това екип на българската армия постави понтонен мост и достъпът бе временно възстановен. След демонтирането на понтонния мост през 2020 г., започна възстановяването на моста в Глогово. Към момента той вече е напълно готов и е осигурен автомобилният достъп до махалите в селото.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини