Евродепутатът Емил Радев дари книги на варненската библиотека

В навечерието на Деня на народните будители евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ и посланик на библиотеките в Европейския парламент Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) отново дари книги на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна. Жестът, с който българският евродепутат показва съпричастност към работата на библиотечната общност и допринася за обновяването на библиотечния фонд, се превърна в традиция през последните години.

И този път дарението включва нови издания, подходящи за различни възрасти и интереси, като повечето от произведенията са на български автори. Сред дарените исторически книги е и летописът „Хроники на Вазовия род”, посветен на две знакови годишнини – 170 г. от рождението на Иван Вазов и 160 г. от рождението на ген. Георги Вазов.

Сега, когато COVID-кризата подлага на изпитание здравето, икономиката, но и ценностите на обществото ни, библиотеката и книгите дават светлина в тежкото всекидневие, поддържат силата на духа и вярата в доброто, коментира Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

По думите му като истински съвременни будители библиотекарите остават на своя пост и всеотдайно следват мисията си.

Затова искрено вярвам, че културните институти трябва да получат необходимата им подкрепа, за да продължат да работят активно, изтъкна евродепутатът и по повод предстоящия празник отправи пожелания към екипа на варненската библиотека за много здраве и успех.

Радка Калчева, директор на РБ „Пенчо Славейков” благодари на Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) за дарението и личното отношение, което вече години наред проявява към дейността на библиотеките. Екипът на библиотеката запозна евродепутата с иновативните услуги, които предлага. Сред дигиталните нововъведения е и виртуалният асистент, който помага на читателите да си изберат литература, да проверят наличност или да презапишат книги.

Тази практика се оказа особено полезна и ефективна във време, когато е важно да спазваме социална дистанция, обясни Радка Калчева.

Евродепутатът Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) разгледа с интерес и подредената във фоайето на библиотеката изложба „Златни дни на детството”, посветена на 90-ата годишнина на Детски и средношколски комплекс към РБ „Пенчо Славейков” – Варна.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет