Екоинспекцията е засякла нарушение за изтичане на оцветени води в Русенски Лом

Експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите са извършили извънредна проверка по сигнал за изтичане на оцветени води в река Русенски Лом от колектор "Трети март" в Западната промишлена зона в Русе. Това съобщиха от екоинспекцията в града

Проверката е осъществена съвместно с представител на "ВиК"-Русе - дружеството, което стопанисва и експлоатира канализационната система в града.

Извършен е обход и са отваряни ревизионни шахти. В точка на заустване на отпадъчни води на оператор от Западна промишлена зона са установени оцветени води. Представител на "ВиК" е взел проби, които ще се изпитват в тяхна лаборатория.

Дружеството, от което се предполага, че са изпуснати оцветените води, има сключен договор с ВиК-оператора. В него са определени норми за качеството на отпадъчните води, които се заустват в канализацията.

От екоинспекцията информират, че проверката в Западната промишлена зона продължава. Предстои да се предприемат административнонаказателни мерки спрямо нарушителя. Материалите от проверката ще бъдат предадени на Русенската окръжна прокуратура.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет