Ограниченията в Пловдив не се спазват. Каназирева: Това е неуважение!

Oбластният управител на Пловдив Дани Каназирева отново отправи апел за лична отговорност на жителите на града. Тя изрази съжаление, че има опити правилата да се заобиколят.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15822

"Вече виждам как се търсят всякакви начини, да се заобиколи заповедта на министъра на здравеопазването и въведените мерки за нощните заведения. Става точно това, което казах още в понеделник. Вече се организират дневни партита, текат реклами, като по този начин, заобикаляйки разпорежданията всяка сладкарница и всеки ресторант могат да станат място за забавления и да се превърнат в дискотеки", коментира Каназирева.

Не бъдете неразумни с COVID-19, чуйте молбите на лекарите!

"Затова и въведохме ограничено работно време за коктейл-барове и кафе-аперитиви, но явно и това много лесно може да се заобиколи от този, който не желае да спазва правилата. Да, институциите ще упражняваме контрол, но не можем да се превърнем в пазачи. Всичко опира до самосъзнание, а именно като граждани да спазваме няколко прости правила - да ограничим контактите си, да избягваме публични събития и да носим маски при общуване", обясни още тя.

Каназирева сподели, че не иска да се създава паника или психоза, но трябва да се има предвид, че мерките у нас са най-леки спрямо тези в останалите европейски държави. Затова и тя е учудена, че има противопоставяне. 

"Отговорността е обща. Затова отново апелирам за отговорност и спазване на мерките! За съжаление това, което виждам в момента, мога единствено да го определя като пълно неуважение към всички, които работят денонощно от месеци наред. Всеки ден с тревога очакваме справката за заразените медици. Всеки ден със страх броим свободните легла в болниците и смятаме как да ги увеличим за следващия. Всеки ден лично моля всяка една болница и благодаря за всяко едно допълнително легло. Възможностите на болниците, силите на лекарите и на всички нас не са неизчерпаеми. Нашите семейства също имат нужда от нас", апелира областният управител.

COVID-19 е най-разпространен в София. Вижте къде другаде има най-много заразени!

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15822

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.30 | 14:36
    Глоби, глоби и пак глоби. Това е решението. Глоби и за посетителите да има.
  2. 2020.10.30 | 13:04
    Не спазват защото няма глобени
  3. 2020.10.30 | 12:59
    Запечайте да видим тези алчни кръчмари как ще отворят дано фалират
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет