Отличиха съвременните будители на Стара Загора

30 октомври 2020 09:35

Отличиха съвременните будители на Стара Загора
©
270 0

На тържествена церемония в Регионална библиотека "Захарий Княжески" снощи са били връчени наградите "Анастасия Тошева" и "Млад учител" на Община Стара Загора и "Будител на Стара Загора" на Съюза на учените.

Това съобщават от пресцентъра на общината. С индивидуалната награда "Анастасия Тошева" за значим принос в образованието са били отличени трима дейци на образованието: проф. д-р Петър Динев Петров, дългогодишен преподавател и декан в изминалия мандат на Педагогически факултет при Тракийски университет, работил за утвърждаване на образователните традиции и продължаване делото на Анастасия Тошев, Павлин Здравков Пеев, старши учител по информатика и информационни технологии в ППМГ "Гео Милев", член на Национална комисия за олимпиади и състезания по информатика, ръководител на школа по информатика в ЦПЛР и Красимир Петров Къшев, преподавател в НУМСИ "Христина Морфова", ментор, вдъхновител и реализатор на значими сценични проекти с участието на ученици, с принос към успешна професионална реализация на възпитаници на училището.

Колективна награда "Анастасия Тошева" е била присъдена на Динка Тодорова, Живка Недялкова, Ивелина Глинджурска и Радостина Кръстева - учители по информатика и информационни технологии в ГПЧЕ "Ромен Ролан" за спечелени проекти и участие в Национални програми - проект "Шанс за работа", 2 проекта по Национална програма "Информационни и компютърни технологии", проект "Четири лапи" и др. На церемонията са присъстваха Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, доц. Васил Хаджиилиев, председател на Съюза на учените Стара Загора, доц. д-р Добри Ярков, ректор на Тракийския университет, преподаватели от старозагорски училища, учени.

Novini.bg
270 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини