Ето какви ограничения ще има и в Хасково заради коронавируса

На заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID 19 вчера бе взето решение за въвеждане на допълнителни мерки в област Хасково. Това обяви председателят на щаба - областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15777

Д-р Здравкова обобщи актуалните данни за епидемичната обстановка и извършените проверки в област Хасково. Към 29 октомври общият брой на активните случаи на коронавирус на територията на област Хасково са 292, от които 69 са хоспитализирани, а 223 се лекуват в домашни условия. За периода от 23 до 29 октомври са проверени 387 лица под карантина, извършени са 122 проверки на търговски обекти, написани са 188 предупредителни протокола за неносене на маска и са създадени 33 акта за нарушения и неносене на маска.

Държавите от ЕС ще получат ваксини срещу COVID-19 едновременно

Тя заяви, че допълнителните мерки се предприемат след анализ на актуалната обстановка в областта и са валидни за цялата област в периода от 02 ноември до 30 ноември 2020 г. А именно:

1. Преустановява се провеждането на групови и семейни мероприятия над 30 човека.
2. Преустановяване на посещенията в пенсионерски клубове и клубове за хора с увреждания.

Областният управител коментира още, че след проведеното заседание на щаба през миналата седмица, в което се взе решение във всяка болница в областта да бъде въведен 24-часов телефон, който дава информация за свободните легла, координацията между отделните болници в областта и Спешна помощ е подобрено.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15777

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.30 | 07:54
    Един от ангелите дотичал и казал на Господ : "Господи, човеците са тръгнали да превземат космоса , ще стигнат и до рая. Какво ще правим? Ха ,ха изсмял се Бог му отговорил: " Не се притеснявай, изпрати им една епидемия от COVID- 19 и те ще се укротят, ще им наложат извънредно положение, ще ги заставят да си седят у дома и така ще забравят за превземането на космоса и рая".
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет