Община Трявна въвежда противоепидемични мерки, отменя планирани събития

След извънредно заседание на Общинския оперативен щаб кметът на Трявна Силвия Кръстева е издала две заповеди с временни противоепидемични мерки. От днес до 12 ноември пазар на открито няма да има, кооперативният пазар ще създаде организация за еднопосочно движение и спазване на дистанция, а организираните събития се отменят. Това съобщиха от общината.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16259

На кооперативния пазар дистанцията е 1,5 метра, търговците и посетителите трябва да носят маски или шлемове, а местното районно полицейско управление ще контролира спазването на мерките.

Отменят се всички планирани за периода събития - 100-годишнината на Националната гимназия за приложни изкуства "Тревненска школа" и организираните от кметство Плачковци събития, свързани с мотокрос "Балкан". За Деня на народните будители ще бъдат поднесени само венци и цветя пред барелефите и паметниците в Трявна.

Достъпът в сградата на община Трявна ще се осъществява контролирано от служителите, чрез допускане на едно лице за обслужване в центъра за административно обслужване, отдела за местни данъци и такси и отдела ГРАО. Преустановява се приемния ден на кмета, а при необходимост исканията в писмен вид се завеждат в деловодството на общината.

От общината съобщиха, че в градската болница "Д-р Теодоси Витанов" са настанени петима души с потвърдена положителна проба за COVID-19, четирима от които са от Трявна, а един пациент е от Габрово. Всички останали изпратени проби за коронависусна инфекция на пациенти от лечебното заведение са били отрицателни.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16259

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.29 | 18:00
    Обичам Трявна и поздравявам всички тревненци,кметицата и им желая здраве.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет