Перник пести вода

С 400 000 куб.м по-малко е разходът на вода от язовир "Студена" през октомври от разрешените от МОСВ 1 700 000 кубични метра. Това съобщи на днешното задание на Общинския съвет управителят на местното "В и К" Борислав Иванов.

По думите му в последните месеци разходът на вода от язовира е намалял с около 100л/сек и в момента е 548 л/сек. Това се дължи основно на подменени водопроводи и извършени аварийни ремонти, според Иванов.

Полага се новият водопровод за Батановци, част от Перник без вода

В момента в язовира има 21 572 400 куб.м вода, което е близо до неговия максимум. Към ТЕЦ "Република" и "Стомана Индъстри" се подават по 30 л/сек. Консумацията на питейна вода е 568 л/сек., което е със 170 л/сек. по-малко в сравнение с месец юни.

"В и К" прогнозира месечната консумация за питейно-битови нужди от язовира да бъде по 1 600 000 куб. м, или 19 200 000 куб.м. за година. Борислав Иванов съобщи, че МОСВ е обявило обществена поръчка за проекта за водния цикъл на Перник. Очаква се до края на годината да бъде избран изпълнител, а през 2021 г. да започне същинската реализация на проекта.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет