В Сливен са извършени 452 проверки за спазване на карантина на територията на областта

  • 29 октомври 2020 10:48

  • 199
  • 0
В Сливен са извършени 452 проверки за спазване на карантина на територията на областта
© Novini.bg

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършени 452 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Установен е един случай на нарушаване на карантината, образувано е досъдебно производство. Това съобщи регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Първолета Мандинска.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

При извършените проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки, са съставени 77 акта.

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19.

От началото на епидемичната обстановка до момента от ОД на МВР са издадени над 1100 акта и съответните наказателни постановления към тях, съобщиха от областния кризисен щаб. В Сливен наказателните постановления са 783, Нова Загора - 85,

Котел - 213 и Твърдица - 60. Само 7 наказателни постановления са обжалвани пред съда, като за едно е потвърдено, а за останалите се чака съдебно решение.

Риск остава и струпването на хора. От институциите и обектите, които предоставят услуги, се очаква още по-голям контрол за осигуряване на физическа дистанция, използване на предпазни маски, задължително използване на дезинфектант на входа.

Очаква се по-строг контрол и в автобусите, особено в маршрутите от Сливен към малките населени места, посочват от областния щаб.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини