В Стара Загора представиха нов Генерален план за организация на движението

В Община Стара Загора представиха нов Генерален план за организация на движението, съобщават от пресцентъра на общината.

Градът е разделен на десет основни схеми, на база анализ на всички кръстовища с концентрация на реализирани пътно-транспортни произшествия. Малка част от спирките не отговарят на необходимите изисквания, е изтъкнала по време на представянето Диана Русенова, ръководител на проекта.

Планът е изготвен въз основа на препоръките на гражданите, които са посочили 40 проблемни участъка. В изготвения анализ особено внимание е отделено на организацията на движението около училища, детски градини, болници - които генерират повече пешеходен трафик. Предлага се налагането на ограничаване на скоростта в тези участъци до 30 км/ч.

Допълнителни мерки срещу COVID-19 въвеждат в Стара Загора

Според експертите обособеното еднопосочно движение трябва да бъде запазено.Уличната мрежа в Община Стара Загора е от ортогонален тип и е с обхват 264 км, като 67 км са улици от първостепенно значение.

Авторите на проекта препоръчва на Община Стара Загора да обособи жилищни зони в кварталите "Железник" и "Зора", в които да действат правилата за движение, задължителни за всички превозни средства.
 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет