Служители на МВР протестираха и в Пловдив

Служители на МВР протестираха и в Пловдив пред сградата на Областната дирекция на полицията.

Около стотина пловдивски полицаи, членове на най-голямата синдикална организация в МВР - СФС МВР - се включиха в щафетните протести, които се провеждат в различни градове с искане за увеличаване на заплатите в системата на МВР, която е изключена от останалите на първа линия в борбата с COVID-19.

В бюджета за следващата година е заложено служителите на МВР да получават с 10 процента по-високи заплати. Според полицаи и пожарникари това увеличение е обидно на фона на 30 процентен ръст на възнагражденията в други сектори.

Полицаите и пожарникари вече са в готовност за национален протест на 8 ноември, когато е и Празникът на полицията.

Коментари

  1. 2020.10.27 | 22:38
    ...как наскоро нахлуха,разбивайки вратата в едно невинно семейство...!Проснаха ги на земята и им крещяха- ,,Боклуци"...!А после се оправдаха с навигацията,че ги е закарала на грешен адрес...!Пълни некадърници...!Затова- никакво увеличение...!
  2. 2020.10.27 | 21:32
    Еничари кой му дреме за вас. Вие сте боклуци които бият нашите деца.
  3. 2020.10.27 | 20:39
    Да не се сравняват с другите,щото никой от другите не се пенсионира след двадесет години в неговата си система и също така никой от другите не взима по двадесет брутни заплати при пенсиониране. Никой от другите също така не спи в патрулката на шарена сянка ловейки престъпници
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет