Красен Кралев за COVID-19: Мерките на правителството са точни и ефективни

  • 27 октомври 2020 13:40

  • 774
  • 5
Красен Кралев за COVID-19: Мерките на правителството са точни и ефективни
© ММС

В момента се намираме в един пик на пандемията от коронавирус. Решенията, свързани с налагане и разширяване на противоепидемичните мерки, зависят изцяло от здравните власти и ние ще се съобразим с тях. Това заяви министър Кралев пред представители на медиите в Русе.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28817

,,Наблюдаваме, че кметове и областни управители също взимат самостоятелни решения в зависимост от степента на увеличаване на броя заразени в конкретната община или област. Мисля, че в повечето случаи спортистите са абсолютно дисциплинирани и спазват всички мерки. От страна на публиката имам известни забележки към феновете на някои от футболните отбори. Всички останали зрители са дисциплинирани. Ние наблюдаваме и следим процесите, така че в критичен момент ще реагираме, ако трябва. Никой не трябва да се сърди, просто такива са реалностите. Най-важното е да опазим здравето на спортистите и на всички любители на спорта'', допълни Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във.

Здравното министерство: Правилата са за всички, карантината няма да пада по-рано!

Министър Кралев коментира и съвместната работата на ММС и Министерството на здравеопазването.

Искам да им благодаря, че работим в изключително партньорство и сътрудничество. Винаги са се допитвали до нас, когато се взимат мерки за спортните мероприятия. Заедно взимаме решенията в името на доброто на българския спорт и на здравето на всички български граждани. И двамата здравни министри се справиха отлично в тази ситуация. В началото на пандемията отговорността се падна на Кирил Ананиев и той се справи изключително добре. В момента впечатленията ми от министър Ангелов също са отлични. Тук е време за мъже, които да носят отговорност, които да взимат решения. Смятам, че и двамата са достойни министри и се справят изключително адекватно в тази ситуация. Предстоят тежки месеци, но се надявам да излезем добре от ситуацията, заяви Кралев.

Той допълни, че България е една от няколкото европейски държави, в които има детайлно разработени протоколи за провеждане на международни състезания.

Това е изключително важно. Виждате колко голям е интересът към турнира по тенис от серията ATP 250 Sofia Open. 14 състезатели от Топ 30 ще вземат участие в нашата столица, което показва, че хората имат абсолютно доверие в начина, по който ние се справяме в тази ситуация. Но все пак трябва да бъдем изключително внимателни, защото тяхното здраве е преди всичко останало, каза още Кралев.

Доц. Кунчев с важно предложение за срока на задължителната карантина

Той разказа за битката си с коронавируса и подчерта огромната работа, която вършат лекарите в тежката ситуация.

Възхищавам се на начина, по който работят на първа линия. Трябва да им помагаме по всякакъв начин, обществото трябва да е зад тях, защото само те ни останаха в битката с коронавируса. Виждате, че и ние като правителство правим всичко възможно да ги подкрепим, защото това са хората, които ще се справят с пандемията. Напреднали са много в сравнение с февруари и вече имат опит как да се лекува болестта. Справят се за по-кратки срокове. Повечето са с успешен изход от заболяването в интензивните отделения, защото лекарите и останалите здравни работници са натрупали опит. Там е много опасно и много тежко за тях. Мерките, които взима правителството, са точни и ефективни, ако сме отговорни и ги спазваме, заболяването ще се ограничи – това е единственият начин, заяви министър Кралев.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28817

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
774 5

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 5

Добави коментар
Бай Васо Сърбеца

2020.10.27 | 15:53

5
Свиня уродлива

2020.10.27 | 14:00

1
Как ще са ефективни като броят заразените се покачва а не намалява?

2020.10.27 | 15:40

4
Броят на позитивни тестове расте. Това не са болни. Не и автоматично, както го изкарват. 95% не са дори заразоносители. Информирайте се овце

2020.10.27 | 15:34

2
Действайте тряват мерки преди да е станало късно! Да, със строгите мерки бизнеса ще загуби милиони, но без това те имат спестени милиарди, много хора ще загубят работа си, но не и живота си и на близките и на 10 тки хиляди които има риск да се заразяват, което е по ценно.

2020.10.27 | 15:39

3
Да умреш дано трол / ковидиот м'алоумен

Добави коментар

Водещи новини