Започва строежът на Северния обход на Бургас

С пълно мнозинство общинските съветници подкрепиха една от най- важните докладни записки - за издаване на разрешение за строеж на Северния обход на Бургас. Кметът Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден не скри задоволството си от бъдещата реализация на проекта.

"Това е изключително важен проект за града ни, Бургаска област и България, и подготовката за него отне няколко години. С изграждането на обхода ще се изведе голяма част от транзитния трафик, който замърсява въздуха и амортизира градската ни инфраструктура. Проектът е важен и за всички пътуващи от магистрала “Тракия” към Слънчев бряг и прибиращите се оттам в посока София", коментира той.

"Освен това Северният обход дава възможност за развитие на Бургас в западна посока с търговско-индустриални дейности. Чрез обхода и локалите ще дадем възможност за старт на нови бизнес начинания", добави още Николов.

Средствата са осигурени от държавата и с днешното решение вече няма пречки проектът да стартира. Северният обход на Бургас вече е трасиран. Частните имоти, през които минава, са отчуждени. Скоро се очаква издаването на разрешение за строеж от МРРБ, след което ще започне да тече 18-месечен срок за изпълнение.

Снимка: Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден, фейсбук

"Северният обход ще посреща идващите от автомагистрала „Тракия“ автомобили в района на сега съществуващия селскостопански надлез преди влизане в Бургас. На негово място ще бъде изградена така наречената пълна детелина. През тази детелина автомобилите, на които не се налага минаване през областния град, ще могат да завият наляво. През вече отчуждените части от сегашните ниви те ще пътуват по нов четирилентов път в посока Пети километър. Там ориентировъчно се пада средата на Северния обход. При Пети километър ще се изгради мостово съоръжение, като е предвидена и връзка към предприятията и свободните парцели наоколо, които се оформят като перспективна бизнес зона", обясни още кметът.

След Пети километър новият път продължава до района на Тенис център "Авеню" и близкия Аутлет. Там ще има пътен възел от типа тромпет, а под него малко кръгово кръстовище. Северният обход свършва на това място, като се влива в обновения и разширен четирилентов път през бургаския квартал „Сарафово“ към Поморие – Ахелой – Несебър – Слънчев бряг.

Коментари

  1. 2020.10.27 | 12:27
    Хубаво е да се направи това . Но още по добре е да се инвестира в младите хора а и да се създават полезни за икономиката майстори. Може да не е изгодно за момента но това е дългосрочна инвестиция .
  2. 2020.10.27 | 11:36
    Сиреч, бюджета ще финансира само софийското метро и инфраструктурата на Бургас, а Варна : без 2-ри мост над езерото; без никакви обходни пътища/ рингове; без достъп до магистрали и без достъп до к.к-си ??!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет