Спряна е сечта в частни гори в землището на с.Сърнево

Проверка на Регионална дирекция по горите-Бургас спря сечта в частни гори в землището на с.Сърнево, община Карнобат, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

При извършената проверка горските служители са установили изсечени дървета, немаркирани с контролна горска марка. Проверяващите са констатирали, че при извеждането на сечта не са спазени разпоредбите на Закона за горите. Установени са и непочистени извозни пътища, които не са били посочени в технологичния план. За установените нарушения е санкциониран частно-практикуващият лесовъд и дейността в сечището е преустановена със заповед на директора на Регионалната дирекция по горите.

"Грийнпийс" организира голяма протестна акция срещу сечта в Беловежката гора в Полша

Отново при проверка на сечище, в общински горски територии - община Поморие, инспекторите са установили извършване на сеч без издадено позволително на 18 дървета от вида благун и цер. Издадени са два акта по Закона за горите на нарушителя.

За последните четири дни на изминалата седмица, горските служители на РДГ-Бургас са проверили 25 сечища, 24 склада за съхранение и преработка на дървесина, 57 товарни моторни превозни средства и 37 физически лица.

"Грийнпийс" организира голяма протестна акция срещу сечта в Беловежката гора в Полша

Започнати са 24 административно-наказателни производства за нарушение на Закона за горите.

За последните четири дни екипите на Дирекцията са извършили повече от 150 проверки. Интензивните проверки на територията на цялата страна продължават.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет