Защо сте възмутени и изненадани, че ученик наръга дете в гърдите?

  • 26 октомври 2020 13:50

  • 2980
  • 0
Защо сте възмутени и изненадани, че ученик наръга дете в гърдите?
© Pixabay

Когато депутати, министри, политици… хора, които до неотдавна са били считани за ИНТЕЛИГЕНТНИ, започнат да говорят като махленски батка, да фъфлят и съскат на диалект от люлинска кръчма, да се държат като вървежни мутри и биячи от кварталното кафе…

… резултатът НИКОГА не закъснява!

УЧЕНИК НАРЪГА 13-ГОДИШНО МОМИЧЕ В ГЪРДИТЕ

Ученик наръга 13-годишно момиче в гърдите

Едно общество, влюбено в насилието – вербално и физическо – не може да роди друго освен социални грешки. Обществото, само по себе си – като едно дете – е с чисто съзнание, докато не започнат да го пълнят онези, които го управляват. Не само депутати и министри, но и хората с авторитет, които имат последователи. 

За съжаление, всички тези хора, с малки изключения, са комплексирани дребни душици, които усетили властта, са решили да си избиват комплексите. И най-лесно и най-близко до не много развитите им мислителници е, разбира се, агресията. Опитват се да изглеждат важни и страшни. И залагат до единственото познато на примитивните им мозъци – агресията. Умеят да се пъчат и да заплашват, да отмъщават и да демонстрират сила. Защото няколко десетки хиляди години еволюция и няколко хиляди години цивилизация са ги подминали. 

И тяхното поведение се отпечатва директно върху поведението на цялото общество. 

Не може да възпитаваш горили в джунгла и да се чудиш защо нямаш астрофизици, нали…

(!!!) 

Министри и депутати говорят срещу малцинствата в държавата днес, а същевременно се тупат в гърдите и се опитват да си припишат заслугите на българите отпреди две и три поколения, които са спасили българските евреи. Казват „ние българите това, ние българите онова!“ и се правят все едно те са същите, като ОНЕЗИ българи. 

Не сте!

Вие сте махленски батки и ви го пише на лицата, които са все едно излезли от учебник по антропология. 

А българинът днешен гледа и попива. Най-обича да мрази и да бие. Ако е слаб и не може да бие, най-обича да мечтае как бие и понеже не може – мрази два пъти по-силно. 

Разделихте се на лагери дори за маските и пандемията. Понеже всички други разделения ви бяха малко. А австралопитеците в политиката, поради липса на каквито и да е други качества, само ви наливат омраза в главите, за да не се занимавате с истинските проблеми. И вие кълвете ли кълвете. И си възпитавате децата като че ли са вълци в гората. 

Общество, което мечтае за „Крумови закони“, просто за да си избие комплексите. Не закони, а „Крумови“, че да погледа малко средновековен сеир. Влюбени в кръвта, боя и насилието. Поне не се правете на изненадани, когато децата ви се избиват едно друго по улицата. 

Искате да режат ръце (нали „Крумови закони“!) за кражба на хляб и да режат език за измама. Никаква реципрочност дори в наказанията не търсите. Правилно… създадохте джунгла, в джунглата няма система за пропорционално наказание. Има убийства и изяждане. Ако голямото животно не харесва малкото, може дори да го убие. Това, което не ви хрумва обаче, защото се мислите за голямата работа, е, че повечето от вас са МАЛКОТО животно в тая приказка. И нямате много шансове за оцеляване. От чисто еволюционна гледна точка. Нито сте достатъчно силни, нито достатъчно умни. И започва да ви личи. Както искате. Продължавайте да обичате агресията и агресивните лидери, с които заедно да си избивате комплексите. А междувременно поне се научете да бягате бързо. 

И за финал – малко храна за размисъл:

Как така хем не вярваш на управляващите, когато ти казват да си сложиш маска, мислиш, че те мамят, хем в същото време искаш да им повериш да изпълняват смъртни наказания и да режат ръце – по „Крумовите закони“? Казваш, че не вярваш на прокуратурата и съда, но искаш да се върне смъртното наказание…?

Виждате ли – казах ви, че не сте достатъчно умни. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
2980 0

Водещи новини