Перник затваря дискотеките и баровете

Кметът на Перник Станислав Владимиров издаде заповед, с която спря дейността на дискотеките, нощните барове, клубове и други нощни заведения за развлечения на закрито и открито.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16193

Няма да се провеждат организирани масови мероприятия на открито и закрито. Намалява се работното време на ресторантите и кафенетата до 22.00 ч., съобщават от общината.

Вътрешно отделение в Пернишката болница се преобразува за лечение на COVID-19

Кметът задължава в обществения транспорт да се осигурят дезинфектанти и да не се допускат хора без маски. Наредено е носенето на маски и спазването на физическа дистанция на пазарите и тържищата като сергиите и масите са поне на 1.5 м една от друга. Ограниченията са за 14-дневен срок.

Второ вътрешно отделение в МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник ще бъде преобразувано и ще се настаняват пациенти с COVID-19, съобщи районната здравна инспекция след като капацитетът на инфекциозното отделение е запълнен.

"През последните дни на тази седмица Перник излезе от т.нар. зелена зона, което ни задължава да предприемем конкретни действия", коментира директорът на РЗИ д-р Юри Торнев пред БТА.

В понеделник беше празникът на града и имаше опасения, че броят на заразените ще се увеличи. Днес в областта хората под карантина са 431 , с 35 повече от вчера.

10 дни без нощни заведения, сватби и кръщенета в Сливен

Централната власт засега се въздържа от затваряне на нощните заведения и определяне на вечерен час за ресторантите. Вчера след среща с две организации на заведения министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов обяви, че са се договорили всеки ресторант и нощен клуб, независимо дали е на открито или закрито, да продължи да работи, но на половината от капацитета си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16193

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.10.24 | 08:59
  И къде ще става кютека са ?
 2. 2020.10.24 | 00:58
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
 3. 2020.10.23 | 23:47
  И ОСТАНАЛИТЕ ДА ГИ ПОСЛЕДВАТ!!! НЕ Е ВРЕМЕ ЗА КУПОН, ТОЙ СВЪРШИ!!!
 4. 2020.10.23 | 23:19
  А, МИЛИОНИТЕ за "ремонтите" на язовира ПОД ВОДА и на водопровода БЕЗ ВОДА, НАМЕРИХА ли ги в Перник?!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет