Как министърът се превърна в…

  • 23 октомври 2020 19:00

  • 3741
  • 0
Как министърът се превърна в…
© Булфото(архив)/ Колаж: Novini.bg

Как министърът на здравеопазването Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. се превърна в „Маскираният отмъстител“…

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Историята е много проста и поучителна. 

Имало едно време една коварна болест и едни хора, които, докато умирали съседите им, все не вярвали, че тая болест е истинска, а си мислели, че ги будалкат. Още не могли да се сетят защо баш с болести ще ги будалкат, но така били свикнали да ги будалкат, че и собствената им майка като им кажела: „Здравей“, те си мислели, че им е намислила нещо. 

Казали им, че болестта ще се пребори с маски и социална дистанция, а те – по навик – викнали: „РОБСТВОООО!“ (тази дума им била особено любима). И ето – болестта се усмихнала доволна, потрила ръце и се вкопчила в реверите на хората. И така…

… та до ден днешен…

Нов обезпокоителен скок на заразените с COVID-19 у нас

***

Когато аз и още разни „луди“ като мен казахме, че още малко трябваше да се поспазват ограниченията, започна граченето да сме си били гледали работата. Погледнахме си я, но нищо не се промени. Логиката, все така безмилостно праволинейна, както през последните 5 милиарда години, отново показа, че когато има опасност, а няма защита и противодействие, опасността (колкото и преодолима да е) надделява и взема жертви. Дори половин метър да е широка пропастта, ако откажеш да протегнеш крак – ще стъпиш в нея и се сурнеш надолу. Така работи науката, логиката, природата, законите на физиката и биологията не се пишат от хора и не са подвластни на политически каскади и ПР трикчета за рейтинг. 

Болест+липса на предпазни средства+липса на ваксина+липса на лекарство= Х Х Х :( 

Кое не е ясно?

И така – заради сектата на Мангъроидите, последователите на Немаскираните, Храмът на облечените (в анцуНзи), както и (най-вече) зажаднелите за хапване и пийване, друсане на гюбеци и пиене на кафе с кифлите и кифлурите – тайно маскирали се зад движението „Спасете икономиката“ – маските бяха свалени, вирусът се настани трайно, като у дома си… 

… и сега нещата лавинообразно вървят на все по-зле и все по-зле. Приказката за власите какво правят накрай Дунава дали я знаете? Я да си я припомните. 

И понеже бързахте „да спасявате икономиката“, ми е любопитно да ви видя реакциите, когато треснат пълен локдаун. Или кашляйки, със сетни сили, влачейки се пак ще идете на кръчма? Не е изключено, виждал съм ви вече. Вие сте бетер герои от приказките, та няма да учудите никой и с това. 

Та, заради тези „герои“, чумата така ни тръшна, че започнаха паническите мерки, като маски на открито. Но все още не смеем да пипаме заведенията, където НА ЗАКРИТО не носим маски. Логиката е отдавна умряла и погребана. Работи се „на парче“, стихийно, донякъде за здравето на хората, донякъде за „мир да има“, донякъде за „имиджа“… 

Общо взето всичко общо е взето и нищо не е наред. Наздраве!

В страната на чудесата работите си вървят при пълен синхрон на нелогичното: едни приказни герои цял живот блъскат и ръгат за по 600-700 лв. заплата, не могат да си платят кредитите с лихви-резачки на глави, тичат след автобуса да не закъснеят, че шефът е измислил номер да не им дава цяла заплата – глоби за закъснение, после пак шефът им крие от продукцията, за да ги обвини, че крадат и им взима още от заплатата – глоба за липсите. Те мълчат. Вдигнат им цените, мълчат. Корупцията им е до шията. Мълчат. Кажеш им да си сложат маски, за да оживеят близките им… те – робство е ТОВА. 

Изключително ми е любопитно да наблюдавам реакциите на хората. Болестта се разпространява все повече, убива все повече, българите се правят, че не съществува. Не вярват, че я има. Чудесен начин за справяне с проблема! Като се правиш, че не вярваш, че го има. 

Да се престорим тогава, че не вярваме, че сме най-бедните в ЕС, че сме номер едно по смъртност, да се престорим, че не вярваме и в корупцията, да се престорим, че не вярваме да ни бетонират морето, да се престорим, че…

… я, чакай малко…

Ами ние и сега си се преструваме за всички тия неща! 

Сега разбирам къде бил ключът от „народопсихологията“ на българина! 

Е, не искам да използвам клишета с „щраус“ и „главата в пясъка“ и г**а – гол и вирнат“. 

А през зимата най-добре се престорете, че не вярвате да ви е студено, защото топлофикация дебне да ви разкаже приказка. 

Интересно откритие се оказа и фактът, че хората били много стресирани и не искали вече да четат новини за COVID-19. Да… защото ТАКА той ще изчезне, разбира се. 

Оплакват се драгите зрители/читатели на медиите из цялата страна, че били травмирани. То, понеже нали четенето на новини е наложено със закон да е задължително и ги бият, и насила ги карат да четат, та… роби, горките. 

Но аз си мисля да направим едно добро за драгите изтормозени от COVID пациен… читатели и да сменим медийната политика. Аз лично предлагам да направим сайта, въобще всички информационни сайтове еднакви, ей така: 

Бяло поле, виц – един брой; цици – два броя; стихотворение за турското робство – един брой; нови цици – три броя (проверявам дали четеш внимателно…); новина за как българите сме открили всичко в тоя свят. КРАЙ.

На следващия ден – пак. 

Как ви се струва? Тогава по-добре ли ще е? 

Проф. Костов: Държавата трябва да въведе строги мерки, а не да жертва медиците си

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Александър Томов
3741 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини