9 души в защитено жилище в Сливен са с положителни проби за коронавирус

  • 23 октомври 2020 14:37

  • 452
  • 0
9 души в защитено жилище в Сливен са с положителни проби за коронавирус
© Pixabay

Девет души в защитено жилище в Сливен са с положителни проби за Covid-19, съобщават от Областния кризисен щаб. 37 са новите случаи на територията на Сливенска област през последното денонощие.

Петима потребители и четирима служители, немедицински персонал, са сред диагностицираните в защитеното жилище. Изследвани са всички 16 души – персонал и потребители. Лечението на болните потребители се осъществява на място, под наблюдение на личния лекар. Инфектираните служители се лекуват в домашни условия. Извършена е цялостна дезинфекция на сградата.

Заради заболял ученик от Сливен, цял клас е поставен под карантина. Сред новозаболелите е и фелдшер от Нова Загора. Към момента активните случаи на COVID-19 в областта са 486 души, като 351 от тях са в община Сливен, 110 – в община Нова Загора, 16 – в община Котел и 9 – в община Твърдица.

778 души са под домашна карантина. Очакват се резултатите от 24 проби – 12 на лица със симптоми, 2 на медицински персонал, 9 на контактни лица и една контролна проба.

Последвайте канала на

Novini.bg
452 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини