Почина секретарят на ЦК на БКП Стоян Михайлов

Починал е бившият секретар на ЦК на БКП Стоян Михайлов. За смъртта му съобщи във Фейсбук синът му Михаил Мирчев - социолог и бивш кандидат за кмет на София от БСП.

,,Тази вечер нашият Татко. Проф. Стоян Михайлов си отиде. Спокойно и тихо след един прекрасен слънчев ден. Бе обграден с много внимание и любов не само от близките си, но и от толкова много приятели и колеги, съселяни и съграждани. 90 години достоен живот. Изпълнен живот с висок дух и смела мисъл, с честност и дръзновение за добри дела. И с ведра усмивка към всички. Мир на душата му'', написа той.

Проф. Стоян Михайлов е основният критик на Тодор Живков преди 10 ноември 1989 г. Той е един от създателите на родната социология. Баща е на проф. Михаил Мирчев и дядо на депутата от БСП Стоян Мирчев.

Роден е в село Скравена, Софийско, на 6 октомври 1930 г. Завършил е философия в СУ "Св. Климент Охридски". По-късно е асистент по философия във ВИИ "Карл Маркс", сътрудник е на Института по философия. От 1968 г. работи в Института по социология на БАН. Директор му е от 1973 до 1976 г.

Почина доц. д-р Светослава Ковачева

Създател и бивш главен редактор на сп. "Социологически проблеми". Професор в БАН, професор в СУ "Св. Климент Охридски", член-кореспондент на БАН.

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет