Акад. Антон Дончев: Трябва да говорим помежду си, а не да се гледаме и замеряме

Трябва да говорим помежду си, няма смисъл да се гледаме и замеряме, това каза тази вечер в Разград акад. Антон Дончев.

Той отбеляза, че нашето време е реално разделно, просто се вижда картината - изправени едни срещу други млади и умни българи, а помежду им метър, който всъщност е пропаст.

"Нека всички да кажат какво искат, ние говорим един и същи език, който е великолепен, и съм сигурен, че ако си кажем всичко в очите ще се разберем", каза писателят. По думите му иначе тази пропаст ще става все по-широка.

Акад. Дончев заяви още, че всички сега сме изправени пред кръстопът - между светлината и мрака. Според него отговора на този въпрос са дали още преди години най-добрите синове на нашия народ - народните будители и този път е пътят на достойнството. Ние не трябва да забравиме завета им, че пред правата и свободите стоят честта и достойнството, каза акад. Антон Дончев.

Илияна Йотова удостои акад. Антон Дончев с почетния плакет на вицепрезидента

Любимият на няколко поколения българи писател бе в Лудогорието по повод отбелязването на 90-тата му годишнина. Преди творческата среща, организирана от Инициативен комитет за честване на годишнината, община Разград и Регионалната библиотека, акад. Дончев се срещна с председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев, заместник-кмета Руска Вътева и експерти от отдел "Култура, религиозни дейности и младежки дейности". 

За спомен от Разград писателят получи бронзов плакет "Момина чешма" и капанска китка.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет