Омбудсманът отправи искане към здравния министър

  • 21 октомври 2020 14:02

  • 482
  • 0
Омбудсманът отправи искане към здравния министър
©

Омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент изпрати препоръка до министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. с искане да отпадне дневният лимит от 30 броя на издаваните от Регионалната здравна инспекция - Благоевград направления за PСR тест.

„Като национален омбудсман съм силно обезпокоена от тази информация и смятам, че в условията на извънредна епидемична обстановка в страната и повишената заболеваемост в област Благоевград, въвеждането на подобно ограничение нарушава гражданските права, като същевременно създава предпоставки за повишен риск от разпространение на заразата в региона“, пише омбудсманът.

Затягат противоепидемичните мерки в Благоевград

Доц. Ковачева настоява здравният министър да извърши проверка на тази информация, появила се в медиите и да бъдат предприети мерки за осигуряване провеждането на достатъчен брой назначени от РЗИ изследвания в областта, съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
482 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини