Военно-патриотични организации: Българските офицери не заслужават да се обругава сградата на МО

  • 20 октомври 2020 18:10

  • 706
  • 7
Военно-патриотични организации: Българските офицери не заслужават да се обругава сградата на МО
© Novini.bg

Притеснява ни обругаването на паметник на културата с национално значение, какъвто беше случаят вчера със замерянето с яйца на сградата на Министерството на отбраната - това се посочва в обща позиция от днес, 20 октомври, на председателите на няколко национални военно-патриотични организации.  

В сградата на Министерството на отбраната се е рeшавала съдбата на България в различни исторически епохи и политически режими, много от нас са служили в тази сграда, подчертават председателите на военно-патриотичните съюзи. Те припомнят, че днес в нея работят стотици български офицери, включително Щабът на отбраната, които с нищо не са показали политическа ангажираност, за да бъдат обект на подобно отношение.

103-ти ден на протести в София

Позицията е подписана от генерал от запаса Златан Стойков, председател на СОСЗР, доц. д-р Иван Сечанов, председател на Съюза на ветераните от войните на България, младши лейтенант от запаса Петър Велчев, председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите в България, капитан далечно плаване Атанас Илев, председател на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ, Борис Николов, председател на Съюза на военноинвалидните кооперации в България, Полковник от запаса Цанко Цанков, председател на Сдружението на офицерите от резерва „Клуб 199“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Последвайте канала на

Novini.bg
706 7

Коментари 7

Добави коментар
????

2020.10.21 | 06:32

7
А, "била торбата", ЗАСЛУЖАВА ли?!?!?!
Офицер от запаса-от истинските

2020.10.21 | 01:15

6
Тази сграда се обругава вече 30 години от поредните парвенюта,цивилни министри от Луджев насам,до сегашната фурнаджийска лопата,но колегите търпят.Изтърпяха и орязването на армията,до една бутафорна такава.Пък и къде сте виждали офицери в последните двайсеттина години.Срам ги е от положението си,казвам го със съжаление,ходят цивилни и слагат униформите само на работните си места.След като изтърпяха унижението да имат такива карикатури за министри,като Анев,Ненчев и Шкембелията,защо да не изтърпят и някое яйце или домат,хвърлено не към тях,а към Министъра им.
антирадевист

2020.10.20 | 19:48

3
Г-да офицери, махнете го - срам за армията и резил за България. Натовски генерал - хахаха - със съветска/руска фуражка в главата и душата.
Моряка

2020.10.21 | 01:04

5
При съветските фуражки имахме въоръжена до зъби натренирана боеспособна наборна армия с материален ресурс да се сражава сама 45 дена.А сега,при американските фуражки,чакаме някой да извика ,че царят е гол,ама още такъв смелчак не се е намерил в ОНАЗИ сграда.
Офицер от запаса-от истинските

2020.10.21 | 00:55

4
Тази сграда се обругава вече 30 години от поредните парвенюта,цивилни министри от Луджев насам,до сегашната фурнаджийска лопата,но колегите търпят.Изтърпяха и орязването на армията,до една бутафорна такава.Пък и къде сте виждали офицери в последните двайстина години.Срам ги е от положението си,казвам го със съжаление,ходят цивилни и слагат униформите само на работните си места.След като изтърпяха унижението да имат такива карикатури за министри,като Анев,Ненчев и Шкембелията,защо да не изтърпят и някое яйце или домат,хвърлено не към тях,а към Министъра им.
Анонимен

2020.10.20 | 19:02

2
Другите сгради може,а вашта не,я виж ти
яйчар

2020.10.20 | 18:36

1
е па преглътнето го прегърнете се с президента върховен главнокомандващ щото той няма мнение по тоя въпрос освен това всичко е под негов контрол един вид Така де и на мен да ми тръгне веднъж бизнеса ЗА РОДИНУ ЗА СТАЛИНУ

Добави коментар

Водещи новини