Вижте колко акта състави СРЗИ през изминалата седмица за неспазване на мерките

  • 19 октомври 2020 14:20

  • 746
  • 0
Вижте колко акта състави СРЗИ през изминалата седмица за неспазване на мерките
© Булфото/Архив

От Столичната районна здравна инспекция (СРЗИ) в закрити обществени места за периода 12.10.2020 г.- 18.10.2020  са извършени 254 проверки по спазване на противоепидемичните мерки и пълната забрана за тютюнопушене в закрити обществени места, в т. ч. спортни обекти, фитнес зали, големи търговски центрове – тип МОЛ, плувни басейни, детски и учебни заведения, административни сгради, офис сгради, обекти за търговия и производство на храни (ресторанти, кафенета и др.) и нощни заведения, съобщават от пресцентъра на СРЗИ. 

От тях 56 са в големи търговски центрове – тип МОЛ, 7- в административни и офис сгради,  8 - в нощни заведения и дискотеки.

За констатирани нарушения са съставени 70 акта. От тях 60 са - на лица, посетители или работещи в МОЛ-ове и  9 - в нощни заведения, дискотеки, като 6 от тях са за неспазване на противоепидемичните мерки, 2 - за неспазване на забраната за тютюнопушене. Връчени са и 2 покани към отговорни лица за предприемане на административно наказателна дейност и съставяне на актове.

Затягат контрола в дискотеките, транспорта и магазините. Ангелов: Компромиси няма да има!

СРЗИ продължава с учестения контрол и благодари на всички граждани, които съвестно спазват въведените в страната противоепидемични мерки.

Филип Епитропов
746 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини