Млади лекари от УМБАЛ „Медика Русе“ с идеи за „Болница на бъдещето“

  • 19 октомври 2020 13:24

  • 322
  • 0
Млади лекари от УМБАЛ „Медика Русе“ с идеи за „Болница на бъдещето“
© Pixabay

В Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Медика Русе“ Денят на българския лекар 2020 г. е посветен на младите хора и бъдещето. Години наред на 19-ти октомври специалистите се радваха на грандиозни спектакли, даващи храна за душата. Тази година, обаче е по-различна за всички.

Затова ръководството организира една по-нестандартна „мозъчна атака“ на тема „Болница на бъдещето“. Младите медици генерираха идеи как виждат лечебното заведение след 5 години и какво предлагат да се въведе. След обобщаването на предложенията, голяма част от тях ще преминат в процес на внедряване.

„Медика“ непрестанно привлича млади лекари с добрите условия и възможностите за обучения, които предлага. За това, защо тя се развива непрекъснато, управителят на Лечебни заведения „Медика“ – доц. д-р Кирил Панайотов споделя: „Защото ние се вслушваме в идеите и желанията на своите колеги. Допитваме се до младите, които са с необременено съзнание, имат поглед към новостите и новите технологии. Работим ЗА ХОРАТА“. Към момента в структурите на Лечебни заведения „Медика“ работят 68 лекари на възраст до 35 години. Тяхната младост, енергия и инициативност, съчетани с опита на по-възрастните им колеги, допринасят за качественото лечение и доброто отношение, което пациентите получават.

За своя празник лекарите бяха поздравени и от децата на ЧДГ „Дъга-Русе“ с видеоклип, публикуван във Фейсбук страницата на УМБАЛ „Медика Русе“. В него малчуганите съвсем по детски обясняват какво е за тях лекаря, как лекува и защо част от тях искат да облекат белите престилки.

Последвайте канала на

Novini.bg
322 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини