Перник чества Ден на града

  • 19 октомври 2020 09:45

  • 323
  • 0
Перник чества Ден на града
©

Перник чества Ден на града. Празникът ще започне в 9.00 ч. с литургия в храма "Св. Иван Рилски". В 10.00 ч. ще бъде открита тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъде обявен почетният гражданин на Перник за 2020 г.

Официалното начало на празника ще бъде в 11.00 ч. с ритуал за издигане на националния флаг, празнично слово на кмета на общината Станислав Владимиров, връчване на годишните награди "За принос" и фолклорен концерт.
Почитаме паметта на Свети Иван Рилски

От 11.30 ч. най-малките перничани могат да се забавляват на детския есенен панаир, организиран от Регионалния исторически музей. В 16.00 ч. в музея ще бъде открита изложбата "Будители от Пернишко".

От 12.30 ч. любителите на изкуството ще могат да разгледат изложбата "Живопис и графика на Иван Стратиев" в галерията "Любен Гайдаров". В 15.00 ч. ще започне младежката програма пред Общинския младежки дом.
Следобед са предвидени и други прояви за деца и възрастни.
 

Празничният концерт по повод на Деня на Перник ще започне в 18.00 ч. пред Двореца на културата.

Перник чества своя празник в деня на Св. Иван Рилски, защото светецът се смята за покровител на миньорите, а историята на града е тясно свързана с развитието на въгледобива и мината.

Последвайте канала на

Novini.bg
323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини